Fit&Sund Fysioterapi
Skanderborg
Du finder os i Skanderborg Bakker, hvor der er nem adgang og gode parkeringsforhold. Vi har indgang i nr. 15 (stor skydedør) ud mod rundkørslen.
Hos os finder du et væld af kompetencer og foruden almen fysioterapi tilbyder vi også fysioterapeutiske specialklinikker indenfor fysioterapi og kiropraktik. Her har vores behandlere højeste uddannelsesniveau i Danmark og de kan tilbyde mere tid og grundig udredning og behandling af mere komplekse problematikker.
Hos Fit&Sund Fysioterapi Skanderborg er det vores ønske at være behjælpelig med nem adgang til sundhedsløsninger med udgangspunkt i høj service og høj faglighed.
Der forefindes handicapparkering, handicaptoilet og elevator.
Du kan se dine bookinger og evt. andet tilmeldt via fysioterapien fx arrangementer og klippekort ved at klikke her.
Kontakt os
+45 86 52 31 55 kontakt@skanderborg-fys.dkÅbningstider
Fit&Sund fysioterapi - Skanderborg
Åbningstider
Særlige datoer
Telefon
Særlige datoer
Følg os
Book tidBehandlinger
Hos Fit&Sund Fysioterapi handler alting om at hjælpe dig så optimalt som muligt. Uanset om vi behandler, genoptræner eller kører holdtræning, er du altid i centrum hos os. Derfor lægger vi vægt på at inddrage dig aktivt i den proces, der skal bidrage til at løse dit problem eller fjerne dine smerter. Udover grundig undersøgelse og professionel behandling så er du også garanteret kyndig rådgivning og vejledning i forhold til dine personlige mål. Du kan herunder finde det problem, du plages af, og hvordan vi håndterer det.
Jeg vil gerne have hjælp til:
Ultralydsscanning
Ultralydsscanning som supplement til fysioterapi
Er du plaget af vedvarende smerter eller begrænset mobilitet? Ultralydsscanning er en effektiv løsning for dig, der kæmper med tilbagevendende sportsskader, overbelastningsskader eller andre langvarige smerte- og funktionsproblemer.
Potentielle anvendelser
Ultralydsscanning er ideel til diagnosticering af en bred vifte af problemstillinger, herunder, men ikke begrænset til:
- Skuldersmerter
- Tendinitis og andre irritationstilstande i sener eller ledbånd
- Overbelastningsskader
- Beskadigelser i muskler, sener, led eller knogler
- Knæsmerter som meniskskader eller løberknæ
Diagnostisk værktøj
Med ultralydsscanning kan fysioterapeuter opnå visuelle indtryk af muskler, led, sener, ledbånd og knogleflader. Dette giver mulighed for at se under huden og identificere kilden til smerte eller funktionsnedsettelse. Således bliver ultralydsscanning et væsentligt værktøj til at diagnosticere præcist og skræddersy behandlingsforløb til patientens specifikke behov.
Kvalificeret og specialiseret personale
Nogle af vores fysioterapeuter har gennemgået en ekstra uddannelse i brugen af ultralydsscanning. Denne ekstra kvalifikation sikrer en høj standard i diagnostisk præcision og behandlingskvalitet, hvilket understøtter fysioterapeutens behandling og plan.
Integreret fysioterapeutisk tilgang
Fysioterapi med brug af ultralydsscanning er en fremadskridende praksis, der, når den kombineres med traditionel fysioterapeutisk evaluering, kan optimere behandlingsresultater. Ved at integrere scanningens resultater med en omfattende forståelse af kroppens mekanik, kan fysioterapeuten ofte tilbyde en klar forklaring på dine symptomer og foreslå en målrettet behandlingsplan.
Tilgængelighed
Ultralydsscanning tilbydes bredt og er egnet til alle, uanset alder eller tilstand. Det er en værdifuld metode til præcis diagnose og kan være særligt nyttigt for dem, der søger en grundig forståelse af deres fysiske tilstand.
Tal med din fysioterapeut om en ultralydsscaning kan supplere din behandling.
Rygsmerter
Du er ikke alene – mange har ondt i ryggen
Har du smerter i ryggen, nedsat funktion eller måske endda en diagnose som f.eks. iskias, diskusprolaps, stenose, scoliose (skævhed), scheuermann, osteoporose (knogleskørhed), slidgigt (artrose), facetledssyndrom, discusprotrusion (discus-udbuling), hekseskud, hold i ryggen – ja, så er du ikke den eneste. Rygsmerter er den problematik, vi ser allerflest af i Fit&Sund Fysioterapi.
Lige meget hvilket rygproblem du døjer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der skal komme dine ryggener til livs.
Rygsmerter
Du er ikke alene – mange har ondt i ryggen
Har du smerter i ryggen, nedsat funktion eller måske endda en diagnose som f.eks. iskias, diskusprolaps, stenose, scoliose (skævhed), scheuermann, osteoporose (knogleskørhed), slidgigt (artrose), facetledssyndrom, discusprotrusion (discus-udbuling), hekseskud, hold i ryggen – ja, så er du ikke den eneste. Rygsmerter er den problematik, vi ser allerflest af i Fit&Sund Fysioterapi.
Lige meget hvilket rygproblem du døjer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der skal komme dine ryggener til livs.
Vores viden om rygsmerter kommer dig til gode
Viden om ryggen er én af vores særlige spidskompetencer. I kraft af årelang erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede såvel som kroniske rygproblemer.
Klinikken råder både over fysioterapeuter (link) med omfattende efteruddannelse inden for rygproblematikker og kliniske eksperter. Tilsammen sikrer de, at du altid får professionel og specialiseret behandling og kan føle dig tryg uanset hvilket rygproblem, du kommer med.
Du har måske haft ondt i ryggen før
Måske er det første gang, du har ondt i ryggen. Men det er ikke usandsynligt, at du har oplevet det før eller støder ind i rygproblemer igen på et senere tidspunkt. Undersøgelser tyder nemlig på, at rygsmerter har det med at vende tilbage, hvis ikke vi får taget hånd om den udløsende faktor. Muligvis har du endda tidligere oplevet, at dine rygsmerter er gået over af sig selv efter nogle dage. Akutte overbelastninger forsvinder faktisk ofte af sig selv, hvis vi lige restituerer nogle dage.
Denne gang er dine rygsmerter anderledes
Men denne gang har du enten for ondt, det stråler ned i benet som iskias-smerter, eller også går det bare ikke over på trods af smertestillende piller og hvile. Igen ikke en overraskende udvikling ifølge videnskaben. For forskning viser en tendens til, at hver gang vi oplever rygproblemer, tiltager smerterne og er længere tid om at forsvinde igen. Længere hvile har ingen effekt, tværtimod bliver vi langsomt svagere, hvilket ikke gavner nogen.
Få kontrol over dit rygproblem
Det er ikke mærkeligt, hvis du undrer du dig over, hvorfor du nu igen har fået rygsmerter. Eller hvis du er bekymret for, om det aldrig går væk og føler dig lidt magtesløs over, at du ikke har bedre kontrol over din ryg og dine smerter. Din livskvalitet bliver jo påvirket, når du ikke kan leve dit liv fuldt ud, men fortvivl ikke! I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilgang, så du igen får kontrol over ryggen. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for rygbehandling.
"Det gode forløb" ved rygproblemer indeholder altid:
- Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
- Behandling - færre smerter og bedre funktion
- Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
- Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
- Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
- Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald
"Det gode forløb" – kan i vores Fit&Sund Fitness- og Sundhedshus også indeholde:
- Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej.
- Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod smertefrihed og bedre træningsform.
- Træning med vores personlige trænere, eksempelvis når du er færdig med genoptræning og ønsker at optimere din træning, så du kan forebygge tilbagefald, vende tilbage til eliteidræt eller fysisk krævende arbejde.
Forskning viser, at træning virker
Forskning relateret til rygproblemer viser med al tydelighed, at træning har størst effekt i det lange løb. Logikken er egentlig åbenlys - jo stærkere vi er, desto bedre kan vi stå imod. Vi hjælper med at planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen bidrager både til, at du bliver smertefri igen og opnår kontrol, så du ikke havner i samme situation igen og igen.
Din træning kan bestå af:
- Individuel personlig træning med din fysioterapeut
- Selvtræning efter program udarbejdet af fysioterapeut
- Holdtræning på ryghold ledet af fysioterapeut
10 min. gratis konsultation
Er du i tvivl, om hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine ryggener, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.
Hoftesmerter
Ondt i hoften - få hurtig og effektiv behandling
Smerter i hoften og ned i benet er noget, som mange kan nikke genkendende til. Hoftesmerter er generende, fordi de ofte påvirker dagligdagen. Uanset hvilket hofteproblem du døjer med, kan du få hjælp af vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter. Hos Fit&Sund Fysioterapi kan du få hurtig og effektiv behandling inden for 24-48 timer, så du hurtigst muligt bliver smertefri igen.
Det er en god idé at tage fat i os, hvis du lider af f.eks. slidgigt i hoften, slimsæksbetændelse, piriformissyndrom, trochantorbursit, leddegigt, springhofte eller andre problemer i hoften. Specialiserede fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse står klar til at tage imod og hjælpe dig tilbage til en smertefri dagligdag.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Læs mere om HoftesmerterHoftesmerter
Ondt i hoften - få hurtig og effektiv behandling
Smerter i hoften og ned i benet er noget, som mange kan nikke genkendende til. Hoftesmerter er generende, fordi de ofte påvirker dagligdagen. Uanset hvilket hofteproblem du døjer med, kan du få hjælp af vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter. Hos Fit&Sund Fysioterapi kan du få hurtig og effektiv behandling inden for 24-48 timer, så du hurtigst muligt bliver smertefri igen.
Det er en god idé at tage fat i os, hvis du lider af f.eks. slidgigt i hoften, slimsæksbetændelse, piriformissyndrom, trochantorbursit, leddegigt, springhofte eller andre problemer i hoften. Specialiserede fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse står klar til at tage imod og hjælpe dig tilbage til en smertefri dagligdag.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Generelt om smerter i hoften
Hoftesmerter er ofte forbundet med gangbesvær og kan derfor være virkelig belastende og indgribende i din hverdag. Derudover følger der i kølvandet på dit "unormale" gangmønster tit sekundære smertefulde muskelspændinger i resten af kroppen.
Mange danskere oplever at have ondt i hoften – særligt den ældre del af befolkningen. Det skyldes til dels slid; men også at vores muskler, sener, knogler, led og ledbånd generelt mister elasticiteten med alderen.
Hos børn og unge opstår hoftesmerter i de fleste tilfælde i forbindelse med idræt og sport, mens de hos ældre oftere optræder ved almindelige dagligdags aktiviteter som havearbejde, rengøring, gang på trapper eller blot ved ind- og udstigning af bil.
Hyppigste årsager til hoftesmerter
-
Slidgigt - Slidforandringer fra artrose kan medføre forkalkninger og nedbryde bruskvævet, kan bl.a. give dig ondt i hoften om natten.
-
Skader - F.eks. fra et fald på hoften, et stød, eller et uheld.
-
Inflammation eller betændelse - I hoftens muskler, sener eller slimsække.
-
Indeklemning af nerver – Pga. uhensigtsmæssig stilling i led eller stram muskulatur.
-
Muskelsmerter – Stramt eller spændt ofte grundet overbelastning.
Fakta om hoftesmerter
-
I almen praksis ses ca. 1 patient med hoftesmerter hver anden uge.
-
Hoftesmerter blandt idrætsudøvere er hyppigst blandt balletdansere (44%), fodboldspillere (13%) og løbere (11%).
Hoftesmerter kan stråle til andre steder
Mange oplever at have smerter i hoften og ned i benet, nogle har smerter i hoften og ballen, og andre igen mærker smerter i hoften og lænden. Hvor og hvordan du mærker hoftesmerter, afhænger ofte af årsagen og hvilke strukturer i hoften, der er påvirket.
-
Hoftesmerter fortil i ben og lyske skyldes ofte:
-
Slidgigt særligt hos ældre
-
Fraktur hyppigst hos ældre
-
Overbelastede sener eller inflammeret slimsæk.
-
Hoftesmerter på siden af hoften skyldes ofte:
-
Overbelastede sener eller muskler
-
Inflammeret slimsæk (trochantorbursit)
-
Refererede smerter fra ryg eller balde.
-
Hoftesmerter bagtil i balle og baglår skyldes ofte:
-
Udstrålende smerter fra rygproblem
-
Overbelastede/stramme baldemuskler
-
Ledproblem mellem korsben og hofteskål.
Træning og øvelser ved smerter i hoften
De fleste hofteproblemer og smerter i hoften kan afhjælpes med enten øvelser, træning eller genoptræning. Vi hjælper med at sammensætte dine øvelser eller planlægge din træning, så den tager udgangspunkt i dig og dit problem samt løbende tilpasses efter behov. Træningen medvirker både til, at du nedsætter eller slipper af med smerterne og opnår kontrol, så de ikke vender tilbage igen. Forhindrer smerter eller skaden dig i at komme i gang med din træning, kan du starte op i vores AlterG (link), hvor du har mulighed for at reducere din vægt med op til 80%.
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning på hold ledet af fysioterapeut f.eks. GLA:D (link)
Hos os får du "Det gode forløb"
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - Færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - Vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - Gør dig stærkere og forebygger nye episoder
-
Information om diagnose og mekanismer - Viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - Værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan bl.a. få hjælp til:
- Slidgigt i hoften (GLA:D®)
- Slimsæksbetændelse
- Piriformissyndrom
- Trochantorbursit (slimsæk)
- Leddegigt
- Springhofte
- Hoftedysplasi
- Genoptræning – ny hofte
Knæsmerter/smerter i foden
Ondt i knæet eller foden - få hjælp hos os
Rigtigt mange mennesker har smerter i knæet eller ondt i foden. Det er irriterende, fordi man ikke kan det, man plejer. Uanset hvor du har ondt i knæene, eller hvilke fodsmerter du døjer med, kan du få hjælp hos Fit&Sund Fysioterapi. Vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter tilbyder dig kompetent behandling inden for 24-48 timer, så du hurtigst muligt bliver smertefri igen.
Du kan også tage fat i os, hvis du allerede har en diagnose som f.eks. slidgigt i knæet, løberknæ, hælspore, svangsenebetændelse, korsbåndsskade, meniskskade, Bakers cyste, Osgood Schlatter eller andre problemer i knæ eller fod. Fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse eller specialviden indenfor muskler, led og idræt glæder sig til at hjælpe dig til en hverdag uden smerter.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af smerter i knæ og fod.
Knæsmerter/smerter i foden
Ondt i knæet eller foden - få hjælp hos os
Rigtigt mange mennesker har smerter i knæet eller ondt i foden. Det er irriterende, fordi man ikke kan det, man plejer. Uanset hvor du har ondt i knæene, eller hvilke fodsmerter du døjer med, kan du få hjælp hos Fit&Sund Fysioterapi. Vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter tilbyder dig kompetent behandling inden for 24-48 timer, så du hurtigst muligt bliver smertefri igen.
Du kan også tage fat i os, hvis du allerede har en diagnose som f.eks. slidgigt i knæet, løberknæ, hælspore, svangsenebetændelse, korsbåndsskade, meniskskade, Bakers cyste, Osgood Schlatter eller andre problemer i knæ eller fod. Fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse eller specialviden indenfor muskler, led og idræt glæder sig til at hjælpe dig til en hverdag uden smerter.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af smerter i knæ og fod.
Generelt om smerter i knæet
Det er ikke ualmindeligt at have ondt i knæet, knæsmerter kan ramme alle - ung som ældre. Knæ er store led, som udsættes for enorme belastninger både oppefra og nedefra. Dit knæled består af knogler, brusk, ledhinder, menisker, ledbånd og slimsække og derudover sener og muskler omkring selve leddet.
I knæet indgår altså en hel masse forskellige strukturer, som alle kan medvirke til, at du har ondt i knæet. Derfor kan smerterne variere og mærkes forskellige steder. Mange oplever at have ondt på indersiden af knæet, nogle har ondt under knæet, mens en helt tredje gruppe f.eks. kun har ondt i knæet om natten.
Hyppigste årsager til knæsmerter
-
Overbelastninger – Når vævet igennem længere tid udsættes for en belastning, det ikke kan holde til, kan det føre til irritation i sener, senehæfter eller slimsække. Overbelastninger optræder ofte i forbindelse med sport, fordi kroppen ikke når at tilpasse sig de nye krav. Der belastes for hurtigt, for meget, for ofte eller for længe. Overbelastning kan muligvis være årsagen, hvis du f.eks. har ondt i knæene efter løb.
-
Slitage – Slidforandringer fra artrose/slidgigt eller tidligere knæskader kan medføre forkalkninger og nedbryde bruskvævet. Slidgigt kan bl.a. give dig ondt i knæet om natten.
-
Gigtsygdom – Artrit/leddegigt forårsager betændelse i leddet og viser sig ofte som smerte, hævelse, varme og nedsat bevægelighed i leddet.
-
Skader – Akut beskadigelse af ledbånd, menisk og muskler eller brud på knogler opstår oftest i forbindelse med uheld eller idræt/sport. Er du uheldig at blive skadet, er det en god idé at søge professionel superviseret genoptræning.
Fakta om knæsmerter
-
25-30% af den voksne befolkning har knæsmerter i løbet af et år
-
80% af alle børn oplever at have ondt i knæet
-
Ældre kvinder har hyppigere knæsmerter end ældre mænd.
Generelt om smerter i foden
Foden består af 26 forskellige knogler, 33 led, over 100 ledbånd samt utallige sener og muskler. Et temmelig højt antal strukturer, der spiller en vigtig rolle i forhold til din mobilitet, stabilitet og kraftoverførsel i foden. Smerter i foden, hælen eller tæerne er næsten altid et resultat af uhensigtsmæssig belastning af fodens strukturer. Og det er ikke smart, for foden er fundamentet for resten af kroppen.
Mest almindelige årsager til fodsmerter
Skader, sygdom, arv, overvægt og uhensigtsmæssige sko er blandt de hyppigste årsager til, at du får ondt i fødderne. Men særligt to ting spiller ind – fodstilling og overbelastede muskler.
-
Platfod – Medfører, at din fod ved belastning vælter indad i mellemfoden også kaldet hyperpronation.
-
Hulfod – Alle knogler i din fod er spændt så hårdt op, at det er svært at opnå balance, mobilitet og stødabsorption, som er nogle af fodens vigtigste funktioner.
-
Ved uhensigtsmæssig bevægelse og belastning af foden pga. skade, genetik, slid eller andet er muskulaturen ofte det første, der rammes. Fodens muskler og sener kommer på overarbejde – enten ved at kompensere eller i forsøget på at rette foden op.
Gode råd ved akut skade i knæ eller fod
- Kulde/varme – Påfør kulde eller varme. Ingen af delene får skaden til at hele hurtigere; men selve temperaturændringen lindrer smerterne. Ved blødning eller akut skade anvendes kun kulde.
- Kompression – Ved hævelse er det en god idé at anlægge kompression i form af et elastikbind eller en bandage, der rulles om knæet.
- Elevation - Hold knæ eller fod over hjertehøjde. Væsketrykket mindskes, så knæ eller fod er mindre tilbøjelig til at hæve, og muligheden for at komme af med væske øges.
- Bevægelse – Efter 24-48 timer bør det skadede væv aktiveres f.eks. med muskelspændinger eller forsigtige bevægelser inden for smertegrænsen.
Træning og øvelser ved smerter i knæ eller fod
Forskning viser, at langt de fleste problemer i knæ og fødder har gavn af enten øvelser, træning eller genoptræning. Vi hjælper med at sammensætte dine øvelser eller planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen bidrager både til, at du bliver smertefri igen og opnår kontrol, så du ikke havner i samme situation igen og igen. Har du svært ved at komme i gang med træning på grund af smerter eller skade, kan du blive kickstartet i vores AlterG (link), hvor vi har mulighed for at vægtaflaste dig med op til 80%.
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning på hold ledet af fysioterapeut f.eks. GLA:D®
Hos os får du "Det gode forløb"
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan bl.a. få hjælp til:
- Slidgigt i knæ
- Meniskskade
- Korsbåndsskade
- Knæbursit (slimsæksbetændelse)
- Løberknæ
- Springerknæ
- Osgood Schlatter
- Patellofemoralt smertesyndrom
- Bakers cyste
- Achillessenebetændelse
- Svangsenebetændelse
- Hælpudeirritation
- Hælspore
- Stressbrud
- Genoptræning – nyt knæ
- Genoptræning – brud på ben eller fod
Nakkesmerter/hovedpine
Ondt i nakke og hoved - få effektiv behandling
Det er ganske almindeligt at have ondt i nakke og skulder. Og mange mennesker har hovedpine. Men det gør det ikke mindre belastende for den enkelte. Du kan få hjælp til alle former for nakkeproblemer hos Fit&Sund Fysioterapi - også til dem, der forplanter sig som spændingshovedpine eller som symptomer ud i armen. Uanset om det er akut hold i nakken eller langvarige nakkesmerter, du døjer med, tilbyder vi behandling inden for 24-48 timer hos vores erfarne og kompetente fysioterapeuter.
Du kan med fordel søge hjælp hos os, hvis du f.eks. har hold i nakken, diskusprolaps i nakken, spændingshovedpine, spinalstenose, slidgigt i nakken, nakke/skulder-smerter, piskesmæld, operation af nakken eller andre problemer med nakken. Fysioterapeuter med specialiseret efteruddannelse og viden om nakken står klar til at tage imod dig.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Læs mere om Nakkesmerter/hovedpineNakkesmerter/hovedpine
Ondt i nakke og hoved - få effektiv behandling
Det er ganske almindeligt at have ondt i nakke og skulder. Og mange mennesker har hovedpine. Men det gør det ikke mindre belastende for den enkelte. Du kan få hjælp til alle former for nakkeproblemer hos Fit&Sund Fysioterapi - også til dem, der forplanter sig som spændingshovedpine eller som symptomer ud i armen.. Uanset om det er akut hold i nakken eller langvarige nakkesmerter, du døjer med, tilbyder vi behandling inden for 24-48 timer hos vores erfarne og kompetente fysioterapeuter.
Du kan med fordel søge hjælp hos os, hvis du f.eks. har hold i nakken, diskusprolaps i nakken, spændingshovedpine, spinalstenose, slidgigt i nakken, nakke/skulder-smerter, piskesmæld, operation af nakken eller andre problemer med nakken. Fysioterapeuter med specialiseret efteruddannelse og viden om nakken står klar til at tage imod dig.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, og læs mere om behandling af nakkesmerter og hovedpine.
Generelt om nakkesmerter og hovedpine
Du er ikke ene om at have ondt i nakken, og langt de fleste mennesker har oplevet at have hovedpine i en eller anden form. Nakkesmerter forekommer hyppigt blandt befolkningen, og ofte forsvinder symptomerne heldigvis igen uden at efterlade mén. Det bedste, du selv kan gøre, er at holde dig så aktiv som muligt.
Bliver du ved med at have ondt i længere tid, eller vender smerterne retur gang på gang, så er det relevant at søge hjælp hos din læge eller en fysioterapeut. Du bliver jo påvirket i hverdagen, når nakken sætter begrænsninger for dig.
Hos Fit&Sund Fysioterapi er vi klar med behandling, øvelser og vejledning til en aktiv hverdag, så du får styr på din nakke eller hovedpine.
Fakta om smerter i nakken
-
30-50% får nakkesmerter i løbet af et år
-
Begynder ofte i 20-års alderen
-
Rammer flere kvinder end mænd
-
Akutte episoder ses hyppigst hos unge.
Fakta om hovedpine
-
80% af befolkningen har hovedpine i løbet af ét år
-
5% af befolkningen har hovedpine hver uge
-
Spændingshovedpine er den mest udbredte type hovedpine
-
Mindre end 1% skyldes sygdom.
Nakkesmerter kan stråle ud i skulderen
Smerter i nakken kan stråle til hoved, skulderblad, skulder og arm, og de kan have forskellig karakter – trykkende, murrende, brændende, jagende. Der kan være mange årsager til, at du oplever nakkesmerter. Ofte skyldes det, at du har stramme og ømme muskler eller manglende bevægelighed i et eller flere af nakkens små led. Derfor vil du tit opleve stivhed i nakken og muskelspændinger omkring nakke og skuldre i forbindelse med, at du har ondt i nakken.
Hovedpine, svimmelhed og kvalme
I de fleste tilfælde er hovedpine heldigvis forbigående og for det meste ganske ufarlig. Dine symptomer kan variere meget alt afhængig af typen af hovedpine. Smerten kan føles trykkende, dunkende, pulserende, jagende og ledsages af lys- eller lydfølsomhed samt svimmelhed, kvalme og opkastning.
Hvad kan jeg selv gøre ved nakkesmerter?
Muskelspændinger:
-
Bevægelse – Hold dig aktiv, det øger cirkulationen i musklerne og nedsætter dine smerter. Gå nogle ture, lav simple øvelser. Tag på arbejde, og forsæt din normale hverdag.
-
Ergonomi – Se dine arbejdsstillinger efter i sømmene, vurder evt., om du skal indlægge nogle pauser.
-
Afspænding – Overvej om din livssituation spiller en rolle, udfør evt. afspændingsøvelser.
Akutte nakkesmerter:
-
Bevægelse – Hold dig så vidt muligt i gang med dine normale aktiviteter, så længe du ikke forværrer smerterne eller øger evt. udstråling.
-
Restitution – Helingens første og mest smertefulde fase (inflammationsfasen) varer 3-5 dage. I de første dage er det vigtigt ikke at blive inaktiv, men samtidig heller ikke at provokere smerterne, en balancegang mellem aktivitet og hvile.
-
Stillingsvariation – Du har formentlig brug for at variere dine stillinger ofte. Eksperimentér med at finde de stillinger, hvor du har det bedst. Prøv f.eks. med en pude, der støtter i lænden, når du sidder.
-
Smertelindring – Receptfri medicin kan være en god hjælp de første dage, forhør dig evt. hos egen læge.
Gode råd til dig med hovedpine
-
Vær opmærksom på stressniveauet i dit liv
-
Få rigeligt med søvn
-
Sørg for af indtage nok væske
-
Få tjekket dit syn
-
Hold øje med bivirkninger fra medicin
-
Variér dine arbejdsstillinger, og kig på ergonomien
-
Lav styrketræning for muskler i nakke og skuldre.
Søg akut læge, hvis du oplever:
-
Styringsbesvær i armen
-
Tiltagende kraftnedsættelse i armen
-
Akut kraftig hovedpine
-
Besvimelse
-
Synsforstyrrelser
-
Kvalme
-
Svimmelhed
-
Synkebesvær
-
Flakkende øjne
-
Problemer med at tale og forstå
-
Lammelser.
Behandling hos os af dine nakkesmerter med/uden symptomer ud i skulder og arm
-
Information om din nakkeproblematik og vejledning i forhold hertil (f.eks. ergonomi)
-
Instruktion i specifikke bevægelser
-
Manuel behandling (ledmobilisering, manipulation og massage)
-
Nakke/skulder-træning
Træning og øvelser mod langvarige nakkesmerter og hovedpine
Hvis du bliver ved med at have ondt i nakken, og din hovedpine ikke med tiden går i sig selv, eller den vender tilbage på et senere tidspunkt, så er det ifølge videnskaben ikke særligt overraskende. Undersøgelser tyder nemlig på, at har du oplevet nakkesmerter én gang, så er der stor sandsynlighed for, at de returnerer igen.
Den glædelige nyhed er til gengæld, at forskning med al tydelighed viser, at træning har god effekt i det lange løb.
Vi hjælper med at planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen nedsætter dine smerter og gør din nakke stærk og smidig. En stærk og smertefri nakke er vigtig for vores livskvalitet og evne til at fungere i dagligdagen.
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning ledet af fysioterapeut
Hos os får du "Det gode forløb"
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - Færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - Vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - Gør dig stærkere og forebygger nye episoder
-
Information om diagnose og mekanismer - Viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - Værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan få hjælp til
-
Diskusprolaps i nakken
-
Slidgigt i nakken
-
Nerveafklemning i nakken
-
Hold i nakken
-
Myoser og muskelspændinger i nakken
-
Stivhed i nakken
-
Spinalstenose i nakken
-
Hovedpine
Skuldersmerter
Ondt i skulderen - få hjælp til smerterne
Smerter i skulder og overarm er et kendt fænomen hos rigtigt mange danskere. Skuldersmerter er belastende, fordi almindelige daglige gøremål bliver besværlige eller umulige. Døjer du med et skulderproblem, kan du hos Fit&Sund Fysioterapi få hurtig og effektiv behandling allerede inden for 24-48 timer.
Tag fat i os, hvis du vil slippe af med smerter fra frossen skulder, slidgigt i skulder, impingement, slimsæksbetændelse, rotator cuff syndrom, nerveafklemning i skulder eller andre problemer i skulderen. Erfarne og veluddannede fysioterapeuter står klar til at tage imod og hjælpe dig tilbage til en hverdag uden smerter.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af smerter i skulder.
Læs mere om SkuldersmerterSkuldersmerter
Ondt i skulderen - få hjælp til smerterne
Smerter i skulder og overarm er et kendt fænomen hos rigtigt mange danskere. Skuldersmerter er belastende, fordi almindelige daglige gøremål bliver besværlige eller umulige. Døjer du med et skulderproblem, kan du hos Fit&Sund Fysioterapi få hurtig og effektiv behandling allerede inden for 24-48 timer.
Tag fat i os, hvis du vil slippe af med smerter fra frossen skulder, slidgigt i skulder, impingement, slimsæksbetændelse, rotator cuff syndrom, nerveafklemning i skulder eller andre problemer i skulderen. Erfarne og veluddannede fysioterapeuter står klar til at tage imod og hjælpe dig tilbage til en hverdag uden smerter.Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi.
Generelt om smerter i skulderen
Har du ondt i skulderen, så er du én blandt mange. I forbindelse med dine skuldersmerter vil du også tit opleve nedsat bevægelighed, mindre kraft og muskelspændinger. De fleste skulderproblemer går over af sig selv; men det kan tage både måneder og år.
Skulderleddet er kroppens mest fleksible led og dermed også det mest sårbare. Skulderen består af overarmsknoglen, kravebenet og skulderbladet samt en hel masse små og store muskler, sener, slimsække og ledbånd. Selv den mindste bevægelse involverer en hel masse strukturer.
Med den store bevægelighed kommer også risikoen for skader og skuldersmerter. Ondt i skulderen kan skyldes mange ting; men overordnet skelnes der mellem akutte skulderskader fra f.eks. et fald, et ryk eller sport og overbelastningsskader opstået over tid muligvis i relation til ens arbejde.
Ondt i skulderen – hyppige årsager
-
Inflammation eller betændelse – i skulderens muskler, sener eller slimsække
-
Akutte skader – f.eks. fra et fald, et stød, et ryk eller et uheld
-
Indeklemning af nerver – pga. uhensigtsmæssig stilling i led eller stram muskulatur
-
Muskelsmerter – stramt eller spændt ofte grundet overbelastning
-
Slidgigt - slidforandringer fra artrose kan medføre forkalkninger og nedbryde bruskvævet.
Værd at vide om skuldersmerter
-
I almen lægepraksis ses ca. 40-50 personer med skulderlidelser årligt
-
25% af alle ældre har mere eller mindre ondt i skulderen konstant
-
75% af alle skulderproblemer skyldes senebetændelse.
Skuldersmerter kan stråle ud i armen
En hel del oplever at have smerter i skulderen og ned i armen. Det er ikke ualmindeligt, at skuldersmerter stråler til øvre ryg, bryst, arm og fingre. Der kan være mange årsager til, at du oplever skuldersmerter, og de kan have forskellig karakter – trykkende, murrende, brændende, jagende. Ofte skyldes det inflammationstilstande i sener eller slimsække; men årsagen kan også være stramme og ømme muskler. Indimellem er det slet ikke skulderen, men derimod nakken, der er synderen. Nerver ud til din arm udspringer nemlig fra nakken, derfor kan et problem i nakken manifestere sig i skulder og arm.
Hvad kan du selv gøre – overbelastning?
Hvis du har mærket smerterne komme snigende over tid, så er det højst sandsynligt en overbelastning, der er tale om. Overbelastningstilstande kan udløses af mange forskellige årsager. Som regel skyldes det enten, at du har gentaget samme bevægelse for meget i en kortere periode, eller du lavet mange ensartede bevægelser i længere tid. Du har måske ignoreret de begyndende symptomer længe, dine smerter er nu tiltaget og er nærmest uudholdelige. Rådet til dig er:
-
Forsøg aflastning
-
Undgå aktiviteter og bevægelser, som udløser smerterne
-
Prøv evt. isbehandling og selvmassage
-
Lav enkelte øvelser, der afhjælper smerterne og forebygger tilbagefald.
Skulderøvelser og træning
De fleste problemer med smerter i skulderen og ned i armen kan afhjælpes med enten øvelser, træning eller genoptræning. Først afklarer vi, om det er skulderen eller nakken, der er årsag til smerten. Vi hjælper dig med at finde de helt rigtige skulderøvelser eller planlægge din træning med fokus på din skulder og tilpasser løbende hen ad vejen. Træning spiller en stor rolle i forhold til at nedsætte eller slippe af med dine smerter og samtidig opnå kontrol, så de ikke kommer igen. I nogle tilfælde vil du modtage supplerende specifik behandling på nakke- og skulderstrukturerne.
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning på hold ledet af fysioterapeut f.eks. nakke/skulder hold
Hos os får du "det gode forløb"
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan bl.a. få hjælp til:
- Slidgigt i skulder
- Slimsæksbetændelse
- Frossen skulder
- Impingement
- Rotator cuff syndrom
- Nerveafklemning i skulder
- Genoptræning – skulderoperation
Albuesmerter/smerter i hånden
Ondt i albue eller hånd - få hurtig hjælp
Smerter i albuen eller ondt i hånden plager en stor del af befolkningen. Det kan være meget generende, fordi du faktisk bruger albue og hånd til en hel masse daglige gøremål. Uanset om du har ondt i albuen eller håndsmerter, kan du få hjælp hos vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter. Fit&Sund Fysioterapi tilbyder dig effektiv og kompetent behandling inden for 24-48 timer, så du slipper af med dine smerter hurtigst muligt.
Du kan også få hjælp hos os, hvis du allerede har en diagnose som f.eks. tennisalbue, golfalbue, slimsæksbetændelse, musearm, karpaltunnelsyndrom, slidgigt i fingre eller andre problemer i albue eller hånd. Vores fysioterapeuter står klar til at tage imod og glæder sig til at hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af smerter i albue og hånd
Læs mere om Albuesmerter/smerter i håndenAlbuesmerter/smerter i hånden
Ondt i albue eller hånd - få hurtig hjælp
Smerter i albuen eller ondt i hånden plager en stor del af befolkningen. Det kan være meget generende, fordi du faktisk bruger albue og hånd til en hel masse daglige gøremål. Uanset om du har ondt i albuen eller håndsmerter, kan du få hjælp hos vores erfarne og veluddannede fysioterapeuter. Fit&Sund Fysioterapi tilbyder dig effektiv og kompetent behandling inden for 24-48 timer, så du slipper af med dine smerter hurtigst muligt.
Du kan også få hjælp hos os, hvis du allerede har en diagnose som f.eks. tennisalbue, golfalbue, slimsæksbetændelse, musearm, karpaltunnelsyndrom, slidgigt i fingre eller andre problemer i albue eller hånd. Vores fysioterapeuter står klar til at tage imod og glæder sig til at hjælpe dig tilbage til en smertefri hverdag.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af smerter i albue og hånd.
Generelt om smerter i albuen
Smerter i albuen eller i området omkring albuen kan udløses af mange ting. Ofte skyldes smerterne skader eller overbelastning i forbindelse med sport eller arbejde. Det er især almindeligt at mærke smerter på ydersiden (tennisalbue) eller indersiden af albuen (golfalbue). Du får typisk ondt, hvis du skal holde fast i noget, løfte noget eller i det hele taget, når du bruger dine hænder til gøremål i hverdagen.
Albuesmerter går for det meste i sig selv igen. Hvis dine smerter ikke går væk eller i hvert fald aftager i løbet af et par dage, er det vigtigt at få afklaret, hvor smerten stammer fra. Nogle gange er albuen nemlig ikke synderen. Indimellem er det, du mærker i albuen, i virkeligheden udstrålende smerter fra problemer i skulder, nakke eller håndled.
Hyppigste årsager til albuesmerter:
-
Overbelastninger i muskelsenevævet omkring albuen f.eks. tennisalbue eller golfalbue
-
Knoglebrud i forbindelse med uheld eller sport
-
Inflammation i slimsækken på albuespidsen
-
Nerveafklemning i albueområdet.
Generelt om smerter i hånden
Hænderne består af en hel masse små knogler og mange led. Når du bevæger dine fingre, kan du nærmest fornemme det fine netværk af muskler, sener og ledbånd, og derudover findes der også en hel del nerver. Alle de mange strukturer kan være kilden til, at du får ondt i hånden, håndleddet eller fingrene.
Mærker du smerter i hånd, håndled eller fingre, vil du formentlig også opleve nedsat funktion i form af stivhed eller manglende kraft. Håndsmerter kan skyldes mange ting; men årsagen findes som regel der, hvor smerterne eller symptomerne er. Det er dog ikke ualmindeligt, at smerter fra håndleddet kan stråle op mod albuen.
Har du akut opståede smerter fra et fald, et uheld eller lignende, er det en god idé at blive undersøgt, hvis smerterne ikke aftager i løbet af et par dage. Det kan være et knoglebrud. Er dine smerter dukket op over tid, er der formentlig tale om en overbelastning. Langt de fleste smerter i hånden forsvinder heldigvis hurtigt igen af sig selv.
Hvad kan symptomer i hånden betyde?
-
Irriteret sene i håndleddet – Du mærker smerter og nedsat funktion ved brug af hånden.
-
Slidgigt i fingerled – Du har hævede, ømme fingre og nedsat bevægelighed særligt i de yderste led.
-
Nerveafklemning – Du oplever en prikkende og sovende fornemmelse i håndflade og fingre især om natten.
-
Leddegigt – Dine led er hævede, varme og ømme. Du har nedsat bevægelighed og udtalt morgenstivhed.
Hvad kan du selv gøre – overbelastning?
Hvis du har mærket smerterne komme snigende over tid, så er det højst sandsynligt en overbelastning, der er tale om. Overbelastningstilstande kan udløses af mange forskellige årsager. Som regel skyldes det enten, at du har gentaget samme bevægelse for meget i en kortere periode, eller du lavet mange ensartede bevægelser i længere tid. Du har måske ignoreret de begyndende symptomer længe, dine smerter er nu tiltaget og er nærmest uudholdelige. Rådet til dig er:
-
Forsøg aflastning.
-
Undgå aktiviteter og bevægelser, som udløser smerterne.
-
Prøv evt. isbehandling og selvmassage.
-
Lav enkelte øvelser, der afhjælper smerterne og forebygger tilbagefald.
Alarmkassen – akut skade på albue eller hånd
-
Hvis der er fejlstilling, stærke smerter eller hurtigt opstået hævelse efter slag, tyder det på knoglebrud.
-
Forsøg ikke at "ordne eller manipulere" med bruddet.
-
Anlæg en slynge, som armen eller hånden kan hvile i. Hvis muligt bør armen hænge højt for at begrænse hævelse.
-
Ved kraftige smerter kan nedkøling med is forsøges.
-
Opsøg læge eller skadestue.
Træning og øvelser ved smerter i albue eller hånd
Langt de fleste problemer i albue og hånd har gavn af enten øvelser, træning eller genoptræning. Vi hjælper med at finde de helt rigtige øvelser eller planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen bidrager både til, at du nedsætter eller slipper af med dine smerter samt opnår kontrol, så de ikke vender tilbage igen.
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning på hold ledet af fysioterapeut
Hos os får du "det gode forløb"
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan bl.a. få hjælp til:
- Tennisalbue
- Golfalbue
- Olecranonbursit (Slimsæksbetændelse)
- Musearm
- Karpaltunnelsyndrom
- Slidgigt i fingre
- Kuskefingre
- Springfinger
- Leddegigt i hænder
- Genoptræning - knoglebrud
Idrætsskader
Har du fået en akut idrætsskade, så er vi klar med support inden for 24-48 timer.
Vi tror, at du har det som os. Nemlig, at der skal tages aktion så hurtig som muligt, så du ikke er nødt til at at sidde "udenfor" længere end højst nødvendig.
Hos os kan du få hurtig og ansvarlig afklaring. Vi optimerer; men vi er også ansvarlige for, at du både skal tilbage så hurtigt som muligt, men heller ikke hurtigere, end kroppen er klar igen til at møde belastningen.
Fysioterapeutisk Idrætsskadestue – gratis 10 min. vurdering
Hvis du er uheldig og bliver ramt af en idrætsskade, kan du få vurderet skadens omfang ganske gratis i Fysioterapeutisk Idrætsskadestue. Det er en mulighed for at få afklaret, om du bare skal afvente eller bør søge hjælp hos fysioterapeut, læge eller noget helt tredje.
Læs mere om IdrætsskaderIdrætsskader
Har du fået en akut idrætsskade, så er vi klar med support inden for 24-48 timer. Vi tror, at du har det som os. Nemlig, at der skal tages aktion så hurtig som muligt, så du ikke er nødt til at at sidde "udenfor" længere end højst nødvendig.
Hos os kan du få hurtig og ansvarlig afklaring. Vi optimerer; men vi er også ansvarlige for, at du både skal tilbage så hurtigt som muligt, men heller ikke hurtigere, end kroppen er klar igen til at møde belastningen.
Typiske skader vi ser i Fit&Sund Fysioterapi:
Korsbåndsskader, menisk-skader, skulderskader ved overbelastning eller efter operation, akillessene-ruptur, achillessene tendinitis, knæsmerter, springerknæ, løbeknæ, ankelforstuvninger, skinnebensbetændelse, hælspore, Schlatter-knæ, forreste knæsmerter m.m.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af idrætsskader.
Hvad er en idrætsskade?
Idrætsskader kan opstå hos alle - både professionelle sportsudøvere og fritidsudøvere. En idrætsskade kan opstå akut eller som resultat af en overbelastning gennem længere tid. Skaden sker typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for belastninger, der overstiger vævets styrke.
Forståelse for din træningstilstand og den belastning, du udsætter din krop for, er et vigtigt udgangspunkt for vores arbejde med idrætsfysioterapi. Både i forhold til at afdække hvordan din skade opstod, men også hvordan den bør behandles og forebygges.
Skadet væv skal aflastes; men det skal også genoptrænes for at forhindre, at idrætsskaden genopstår. Det kan være svært at finde balancen mellem aflastning og træning på egen hånd. Dette hjælper vores specialister i idrætsfysioterapi dig med.
Behandling af idrætsskader handler om "det gode forløb"
-
Undersøgelse og diagnostik.
Kan i nogle tilfælde indeholde en ultralydsscanning for at gøre diagnosen og genoptræningen endnu mere specifik.
-
Information om diagnose og mekanismerne i dit problem.
Du skal kende dit problem, så du kan tage aktion nu og i fremtiden.
-
Aktiv restitution og hvile.
Det skadede væv skal aflastes. Ved aflastningen betyder det ikke, at du ikke må bruge det beskadigede væv – det er dog vigtigt, at du bruger dette korrekt og i den rigtige mængde. Resten af kroppen skal fortsat holdes i form gennem konditions- og styrketræning, tekniske øvelser samt forbedring af koordination og smidighed. -
Specifik genoptræning.
Det beskadigede væv skal optrænes gradvist og kontrolleret med specifikke øvelser. Målet med genoptræningen er, at du skal have mere end tilstrækkelig vævsstyrke til at klare aktiviteten uden smerter. Desuden arbejder vi på at gøre det skadede væv stærkere end før. Det er nemlig med til at minimere risikoen for fremtidige idrætsskader. Idrætsspecifik træning bliver en integreret del af træningen. -
Behandling
Specifikke behandlinger i nogle faser af en idrætsskade kan være relevante. Elterapi, laser, ultralyd, shockwave, manuel behandling.
Nogle gange indeholder "Det gode forløb" også:
-
Bandager
-
AlterG vægtaflastningsløbebånd (tilgængelig på nogle klinikker)
-
Indlægssåler til sko
-
Samarbejde med din praktiserende læge, speciallæge eller hospitaler i de tilfælde, hvor dit problem kræver en tværfaglig indsats for at få problemet fuldt afdækket. Vi er med dig hele vejen også i de få tilfælde, hvor det viser sig, at der er brug for operation. Vi står klar både før og efter operationen med genoptræning, så du hurtigt og sikkert kommer helt i mål.
-
Diætist. Her kan være tale om kostoptimering fx om proteinindhold i din kost eller vægtregulering. Læs mere på bloggen
-
Personlig træner. Nu er vi nået dertil i dit forløb, hvor der ikke længere er tale om genoptræning, men træningsoptimering og præstationsfremme. Dine smerter er væk, og du skal nu træne for at bygge det ekstra på, som skal være med til at holde dig fri af skader, således du kommer endnu bedre tilbage på banen end før skaden. Find din personlige træner
Viden om idrætsskader er vores ressource
Fit&Sund Fysioterapi har gennem mange års erfaring og efteruddannelse opnået stor kompetence inden for behandling af både nyopståede og mere kroniske idrætsskader. Vores fundamentale erfaring er med til at sikre dig, at du får den optimale idrætsfysioterapi til behandling af din skade.
Hvis du er i tvivl, om du skal søge fysioterapeut kan du booke en 10 min. samtale med en fysioterapeut hos os for at afklare din usikkerhed.
Slidgigt
Har du slidgigt? - Nedsæt dine ledsmerter med træning
Har du ondt i leddene eller hævede, ømme og stive led og evt. skurrende/knasende led? Du har måske endda fået diagnosen slidgigt (artrose) – ja, så er du ikke den eneste. Vi ser mange med slidgigt i Fit&Sund Fysioterapi.
Mange oplever heldigvis at få færre smerter og bedre funktion igennem vores trænings- og behandlingsforløb, som er særligt målrettet slidgigt. Nogle ønsker at undgå operation, og andre har fået nyt knæ eller en ny hofte, som kræver genoptræning. Uanset hvilke udfordringer din slidgigt giver dig, hjælper vi med at finde den bedste løsning på dit problem.
Se video om Kelds erfaringer med GLA:D træning
Læs mere om SlidgigtSlidgigt
Har du slidgigt? - Nedsæt dine ledsmerter med træning
Har du ondt i leddene eller hævede, ømme og stive led og evt. skurrende/knasende led? Du har måske endda fået diagnosen slidgigt (artrose) – ja, så er du ikke den eneste. Vi ser mange med slidgigt i Fit&Sund Fysioterapi. Mange oplever heldigvis at få færre smerter og bedre funktion igennem vores trænings- og behandlingsforløb, som er særligt målrettet slidgigt. Nogle ønsker at undgå operation, og andre har fået nyt knæ eller en ny hofte, som kræver genoptræning. Uanset hvilke udfordringer din slidgigt giver dig, hjælper vi med at finde den bedste løsning på dit problem.
Forskning viser, at træning har bedst effekt på artrose
Slidgigt kan ikke helbredes, derfor handler din behandling om at mindske symptomer og forbedre funktionen i leddet. Forskning relateret til slidgigt viser, at træning er den behandling, der har bedst effekt for de fleste mennesker, der har mindre eller større besvær pga. artrose. Derudover er overvægt en risikofaktor for bl.a. hofte- og knæartrose. Ved gang er den faktiske belastning på leddet nemlig to til tre gange større end kropsvægten. Har du behov for vægttab eller for at træne løb eller gang, uden at dine led bliver overbelastede, kan du med fordel træne i vores AlterG, som er et funktionelt træningsredskab, der kan reducere din vægt med helt op til 80 %.
GLA:D® knæ og hofte - holdtræning til dig med knæ- eller hofteartrose
GLA:D® knæ og hofte er et evidensbaseret træningsforløb udviklet af et hold forskere ved Syddansk Universitet. Dit forløb hos Fit&Sund Fysioterapi består af en indledende samtale med en af vores certificerede fysioterapeuter. På baggrund af undersøgelse og test tilrettelægges dit individuelle træningsprogram efterfulgt af holdtræning, som superviseres af fysioterapeut to gange ugentligt i otte uger. Din træning tilpasses dit niveau og justeres undervejs i forløbet.
GLA:D® ryg - holdtræning til dig med rygsmerter
GLA:D® ryg er et intensivt rygtræningsforløb udarbejdet af dygtige forskere ved Syddansk Universitet. Dit forløb hos Fit&Sund Fysioterapi består af en indledende samtale og undersøgelse hos en af vores certificerede fysioterapeuter for at afklare, om forløbet er noget for dig. Derefter tilrettelægges dit individuelle træningsprogram efterfulgt af to teoretiske undervisningstimer og holdtræning superviseret af fysioterapeut to gange ugentligt i otte uger. Din træning tilpasses dit niveau og justeres undervejs i forløbet.
Bliv herre over din hverdag med slidgigt
Det er ikke mærkeligt, hvis du indimellem bliver træt af dine ledsmerter eller irriteret over, at slidgigt indskrænker din funktion i dagligdagen. Din livskvalitet bliver helt naturligt påvirket, når du ikke kan leve dit liv, som du gerne vil. Men fortvivl ikke!
I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilværelse, så du bliver mest mulig herre over din egen hverdag. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for artrose.
Lige meget hvilken type slidgigt, du kommer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der gør din dagligdag så optimal som muligt.
"Det gode forløb" ved slidgigt indeholder altid:
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - hvis du ikke ønsker holdtræning
-
Træning - evidensbaseret og specifik træning
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre i hverdagen.
Vores viden om slidgigt kommer dig til gode
Vi har et team med særlig viden indenfor slidgigt. I kraft af erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede ledsmerter såvel som langvarig slidgigt.
Du kan føle dig tryg uanset hvilken form for slidgigt, du har med i bagagen.
"Det gode forløb" – kan i vores Fit&Sund fitness- og sundhedshus også indeholde:
-
Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej fra diagnose til træning.
-
Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod bedre funktion i din dagligdag.
-
Træning med vores personlige trænere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din træning.
10 min. gratis konsultation
Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine ledsmerter, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation (link) til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.
Bækken/underliv/graviditet
Bækkensmerter eller ondt i underlivet – få specialiseret hjælp
Har du ondt i bækkenet, eller oplever du underlivssmerter, så er du langt fra alene. Det kan ramme både mænd og kvinder i alle aldre. Du kan få hjælp til alle former for problemer med bækken og underliv hos Fit&Sund Fysioterapi. Uanset om du har graviditetssmerter, døjer med langvarige bækken- eller underlivsproblemer eller har brug for efterfødselstræning, kan du få hjælp hos vores specialuddannede fysioterapeuter.
Der kan være mange årsager til dit problem i bækken eller underliv f.eks. skævt bækken, nedsunket underliv, muskelspændinger i underlivet, inkontinens, endometriose, delte mavemuskler (rectus diastase), rejsnings- og impotens problemer (erektil dysfunktion). Ligegyldigt hvad du kommer med, står specialiserede gyn. obs. fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse klar til at tage imod dig.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Læs mere om Bækken/underliv/graviditetBækken/underliv/graviditet
Bækkensmerter eller ondt i underlivet – få specialiseret hjælp
Har du ondt i bækkenet, eller oplever du underlivssmerter, så er du langt fra alene. Det kan ramme både mænd og kvinder i alle aldre. Du kan få hjælp til alle former for problemer med bækken og underliv hos Fit&Sund Fysioterapi. Uanset om du har graviditetssmerter, døjer med langvarige bækken- eller underlivsproblemer eller har brug for efterfødselstræning, kan du få hjælp hos vores specialuddannede fysioterapeuter.
Der kan være mange årsager til dit problem i bækken eller underliv f.eks. skævt bækken, nedsunket underliv, muskelspændinger i underlivet, inkontinens, endometriose, delte mavemuskler (rectus diastase), rejsnings- og impotens problemer (erektil dysfunktion). Ligegyldigt hvad du kommer med, står specialiserede gyn. obs. fysioterapeuter med omfattende efteruddannelse klar til at tage imod dig.
Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation.
Graviditet og smerter
Det er normalt, hvis du oplever smerter undervejs i din graviditet. Ca. halvdelen af alle gravide oplever ryg- og bækkensmerter under graviditet. Oftest er smerterne et udtryk for, at din krop ændrer sig på kort tid og gør sig klar til fødsel. Hormonelle forandringer og den øgede belastning på din krop kan vise sig i form af smerter fra ryg, bækken og underliv samt musklerne omkring.
De fleste smerter forsvinder igen efter fødslen. Men du kan også være en af de få kvinder, der oplever eftervirkninger i form af delte mavemuskler eller problemer med at holde på urin, luft og til tider afføring. Med den rigtige træning og korrekte bækkenbundsøvelser har du gode forudsætninger for at komme over det.
Tips til dig med graviditetssmerter
- Undgå aktiviteter, der forværrer smerten
- Hold dig aktiv – f.eks. cykling, svømning og specifikke øvelser
- Fordel belastningen jævnt – stå på begge ben
- Gå med kortere skridt end normalt
- Undgå at sidde med krydsede ben
- Tag pauser i løbet af dagen
- Brug evt. varmepude til smertelindring
- Bækken- eller rygbælte kan aflaste på lange dage.
Langvarige bækkensmerter eller underlivsproblemer
Du er ikke den eneste – underlivssmerter er udbredt. Hvert år oplever omkring 300.000 kvinder smerter i underlivet. Den hyppigste årsag er muskulære spændinger i bækkenbunden ofte grundet dårlige arbejdsstillinger, stress, dårlig holdning eller ensidige belastninger. Men dine symptomer kan også skyldes endometriose eller nedsynkning af underlivsorganer, som kan give dig tyngdefornemmelse. Uanset dine udfordringer kan fysioterapeuten hjælpe med flere forskellige tiltag.
Mænd og underlivsproblemer
Hvis du som mand oplever gener i underlivet, kan det have flere årsager. Det kan skyldes muskelspændinger i bækkenbunden. Det kan også komme som følge af en operation som fx fjernelse af prostatakirtlen. Operationen kan medføre dannelsen af arvæv, der kan give gener i form af spændinger, nedsat bevægelighed og smerter.
Det kan også være, du har problemer med rejsning (erektil dysfunktion). Der er hjælp at hente hos din fysioterapeut, idet både nedsat rejsning og udfordringer med at holde på urinen kan afhjælpes med bækkenbundsøvelser.
Inkontinens og bækkenbundsøvelser
Måske døjer du som mange andre med inkontinens. Mellem 300.000-500.000 danskere lever med en form for inkontinens i løbet af livet. Ofte er det kvinder, der møder udfordringer, efter de har født børn; men det rammer også hyppigt mænd. Du vil typisk klage over mange natlige toiletbesøg, efterdryp og hyppigere vandladninger i dagtimerne. Forskning viser, at træning af bækkenbunden bør være førstevalg i behandling af inkontinens.
De to hyppigste former for inkontinens:
- Stressinkontinens - manglende evne til at kontrollere urin i forbindelse anstrengelse som hop, løb, nys, host, løft og grin.
- Urgeinkontinens - nedsat evne til at undertrykke en pludselig stærk trang til vandladning. Ofte flere hyppige vandladninger end normalt.
Hvad sker der hos gyn. obs. fyssen?
Ved første samtale kortlægger I sammen dit problem. Derefter undersøger din fysioterapeut dig, og hvis det er nødvendigt, foretages en bækkenbundsundersøgelse. En bækkenbundsundersøgelse foretages udvendigt og i nogle tilfælde indvendigt i skeden og/eller i endetarmen efter samtykke fra dig. Børn undersøges kun udvendigt. Din fysioterapeut undersøger din bækkenbund for at vurdere bl.a. muskelstyrke, udholdenhed, koordination og eventuelle skader på muskulaturen, så I kan lægge en plan for din behandling.
Hos os får du "det gode forløb"
- Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
- Behandling - færre smerter og bedre funktion
- Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
- Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
- Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
- Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald.
Du kan få hjælp til
- Skævt bækken
- Bækkenløsning
- Nedsunket underliv
- Muskelspændinger i underlivet
- Inkontinens
- Endometriose
- Delte mavemuskler (rectus diastase)
- Erektil dysfunktion (rejsningsbesvær)
- Gravid behandling
- Gravid massage
- Efterfødselsbehandling
- Efterfødselsmassage
- Efterfødselstræning
Neurologisk sygdom
Du kan sagtens være aktiv med sygdom eller skade i nervesystemet
Har du neurologiske udfordringer eller måske endda en diagnose som f.eks. multipel sklerose, Parkinsons sygdom, apopleksi, muskel dystrofi, cerebral parese, rygmarvsskade - ja, så er du ikke den eneste. Vi ser mange - unge som ældre - med neurologiske lidelser i Fit&Sund Fysioterapi. Og mange af dem lever et aktivt liv. Derfor har du også mulighed for at møde mennesker med samme problematikker som dig i bl.a. træningscentret og til holdtræning.
Neurologisk sygdom påvirker måske din dagligdag
Måske er du lige blevet diagnosticeret, eller muligvis har du levet i årevis med din neurologiske sygdom. Uanset hvad er det ikke usandsynligt, hvis du oplever, at din neurologiske problematik påvirker din dagligdag nu, eller den kommer til det på et senere tidspunkt. Det kan være, du går fuldt arbejdsdygtig på job hver dag og gerne vil blive ved så længe som muligt. Men det kan også være, at du har lidt sværere end normalt ved at klare almindelige dagligdags aktiviteter i hjemmet. Med den rette hjælp kan du bevare din funktion så længe som muligt og måske endda forbedre din nuværende situation.
Læs mere om Neurologisk sygdomNeurologisk sygdom
Du kan sagtens være aktiv med sygdom eller skade i nervesystemet
Har du neurologiske udfordringer eller måske endda en diagnose som f.eks. multipel sklerose, Parkinsons sygdom, apopleksi, muskel dystrofi, cerebral parese, rygmarvsskade - ja, så er du ikke den eneste. Vi ser mange - unge som ældre - med neurologiske lidelser i Fit&Sund Fysioterapi. Og mange af dem lever et aktivt liv. Derfor har du også mulighed for at møde mennesker med samme problematikker som dig i bl.a. træningscentret og til holdtræning.
Neurologisk sygdom påvirker måske din dagligdag
Måske er du lige blevet diagnosticeret, eller muligvis har du levet i årevis med din neurologiske sygdom. Uanset hvad er det ikke usandsynligt, hvis du oplever, at din neurologiske problematik påvirker din dagligdag nu, eller den kommer til det på et senere tidspunkt. Det kan være, du går fuldt arbejdsdygtig på job hver dag og gerne vil blive ved så længe som muligt. Men det kan også være, at du har lidt sværere end normalt ved at klare almindelige dagligdags aktiviteter i hjemmet. Med den rette hjælp kan du bevare din funktion så længe som muligt og måske endda forbedre din nuværende situation.
Bliv herre over din hverdag med neurologiske udfordringer
Det er ikke mærkeligt, hvis du indimellem bliver irriteret over, at din neurologiske problematik kan gøre din hverdag besværlig. Eller hvis du er bekymret for, at det går for hurtigt ned ad bakke, eller du føler dig lidt magtesløs over, at du ikke har bedre kontrol over din neurologiske sygdom. Din livskvalitet bliver helt naturligt påvirket, når du ikke kan leve dit liv, som du gerne vil. Men fortvivl ikke!
I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilværelse, så du bliver mest mulig herre over din egen hverdag. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for neurologiske sygdomme.
Lige meget hvilken neurologisk historie du kommer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der gør din dagligdag så optimal som muligt.
"Det gode forløb" ved neurologiske udfordringer indeholder altid:
-
Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - optimerer din uafhængighed i dagligdagen
-
Træning - forbedrer eller bevarer dit funktionsniveau
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dine udfordringer
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at få den bedste hverdag.
Forskning viser, at træning virker
Forskning relateret til neurologiske sygdomme viser med al tydelighed, at træning er et vigtigt redskab i forhold til din funktion i hverdagen. Logikken er egentlig åbenlys - jo stærkere og mere sikre vi er i vores bevægelser, desto bedre fungerer vi.
Vi hjælper med at planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen tager udgangspunkt i konditions- og styrketræning, funktionsøvelser samt balance og koordination. På den måde bidrager træningen til, at du fungerer bedre i hverdagen, undgår livsstilssygdomme og forebygger fald. Har du behov for at træne gangfunktion, eller er du nervøs for at falde, kan du med fordel træne i vores AlterG (link).
Din træning kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Holdtræning på f.eks. neurologihold (link) ledet af fysioterapeut.
Vores viden om neurologi kommer dig til gode
I vores team har vi fokus på at følge de kliniske retningslinjer, bruge vores erfaringer, have en aktiv tilgang og være ambitiøs på dine vegne.
Vores mål er at tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopstået såvel som kendt neurologisk sygdom, så du kan føle dig tryg uanset hvilken neurologisk udfordring, du har med i bagagen.
"Det gode forløb" – kan i vores Fit&Sund fitness- og sundhedshus også indeholde:
-
Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej fra diagnose til træning.
-
Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod bedre funktion i din dagligdag.
-
Træning med vores personlige trænere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din generelle træning.
10 min. gratis konsultation
Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine neurologiske udfordringer, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.
Hjerte/lunge/diabetes
Motion er gavnligt for hjerte, lunger og blodsukkerregulering
Måske har du problemer med vejrtrækningen, føler dig ofte forpustet eller mangler energi og overskud i hverdagen. Men det kan også være, du ikke mærker særligt mange symptomer, selv om du har en diagnose som f.eks. iskæmisk hjertesygdom, hjerteinsufficiens, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, KOL, kronisk bronkitis, astma eller diabetes. Du er ikke den eneste - vi ser mange med disse problemer hos Fit&Sund Fysioterapi. Fællesnævneren er, at træning og motion er vejen frem. Det kan godt være en stor udfordring, og det første skridt er altid det sværeste. Vi står klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning for dig.
Fysisk aktivitet er sundt for dit hjerte
Træning og motion er et vigtigt element i behandlingen af din hjertesygdom. Nogle mennesker med hjerteproblemer afholder sig fra at være fysisk aktive, fordi de bliver forpustede og er bange for, at det er farligt for deres hjerte. Men det er godt at være forpustet, når du dyrker motion – også hvis du lever med en hjertesygdom. Det betyder, at du styrker dit hjerte og kredsløb samt dine musklers evne til at optage ilt og dermed energi. Med træning vil du som hjertepatient opleve at få mere energi og overskud i hverdagen.
Træning er medicin for din lungesygdom
Lever du med en lungesygdom, er det vigtigt, at du holder dig fysisk aktiv med træning og motion. Har du en kronisk lungesygdom, kan du føle dig svækket, fordi du ikke bruger din krop. Bliver du ved med at holde din krop i ro, bliver du endnu mere svækket. En stor mængde forskning viser, at mennesker med kroniske lungesygdomme er nogle af de patienter, der har den største positive effekt af at motionere. Du kan ikke forbedre din lungefunktion ved træning; men du kan blive bedre til at udnytte den lungefunktion, du har.
Motion er godt for dig med diabetes
Regelmæssig fysisk aktivitet giver bedre regulering af blodsukkeret. Når du dyrker motion, virker insulinet bedre, og du optager hurtigere sukker i musklerne. Derudover bliver du bedre til at lagre og forbrænde fedt. Motion medvirker med andre ord til at reducere mængden af både sukker og fedt i blodet. Har du behov for at tabe dig som en del af din behandling, kan vores diætister blive en god medspiller for dig. Med træning og en sund livsstil nedsætter du desuden risikoen for følgesygdomme.
Din træning hos Fit&Sund Fysioterapi kan bestå af:
-
Individuel personlig træning med din fysioterapeut
-
Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut
-
Træning på hold ledet af fysioterapeut.
Bliv herre over din hverdag
Det er ikke mærkeligt, hvis du indimellem synes, dine udfordringer fylder for meget i dagligdagen. Din livskvalitet bliver helt naturligt påvirket, når du ikke kan leve dit liv, som du gerne vil. Men fortvivl ikke!
I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilværelse, så du bliver mest mulig herre over din egen hverdag. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for din diagnose.
Lige meget om det handler om hjerte, lunger eller diabetes, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der gør din dagligdag så optimal som muligt.
"Det gode forløb" indeholder altid:
-
Undersøgelse og afdækning af dine mål
-
Behandling - færre smerter og bedre funktion
-
Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
-
Træning - gør dig stærkere og sundere
-
Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
-
Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre i hverdagen.
Vores viden kommer dig til gode
Vi har et team med stor og bred viden. I kraft af årelang erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede såvel som langvarige udfordringer med dit kredsløb, lunger eller blodsukker.
"Det gode forløb" – kan i Fit&Sund fitness- og sundhedshus også indeholde:
-
Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej fra diagnose til træning.
-
Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod bedre funktion i din dagligdag.
-
Træning med vores personlige trænere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din generelle træning.
10 min. gratis konsultation
Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine udfordringer, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.
Fysiomassage
Fysiomassage til dig med muskelspændinger
Føler du dig stresset og anspændt? Eller trænger du til at få løsnet op i ømme muskler?
Fysiomassage er massagebehandling med kvalitet
Fysiomassage er massagebehandling og kompetent rådgivning af en autoriseret fysioterapeut eller fysioterapeutstuderende. Med andre ord massage med høj kvalitet, der samtidig kan være både afslappende og afstressende.
Læs mere om FysiomassageFysiomassage
Fysiomassage til dig med muskelspændinger
Føler du dig stresset og anspændt? Eller trænger du til at få løsnet op i ømme muskler?
Fysiomassage er massagebehandling med kvalitet
Fysiomassage er massagebehandling og kompetent rådgivning af en autoriseret fysioterapeut eller fysioterapeutstuderende. Med andre ord massage med høj kvalitet, der samtidig kan være både afslappende og afstressende.
Fysiomassage er for dig, der:
-
føler dig anspændt f.eks. i nakke og skulder
-
lider af spændingshovedpine
-
har travlt og svært ved at slappe af
-
oplever smerter og muskelspændinger
-
er øm og træt i musklerne
-
træner meget eller har et hårdt arbejde
Derfor kan du have behov for Fysiomassage
Når du bruger dine muskler, danner kroppen helt naturligt affaldsstoffer. Hvis blodcirkulationen samtidig er nedsat i et område, kan affaldsstofferne hobe sig op i det, du måske kender som myoser. Vi bruger vores muskler hele tiden, uanset om vi sidder stille eller er aktive. Derfor kan alle muskler i din krop blive overbelastede, spændte og opbygge myoser.
Det får du ud af Fysiomassage
Ved Fysiomassage stimulerer fysioterapeutens massagebehandling blodgennemstrømningen, så affaldsstofferne kan ledes væk fra det område, hvor de har hobet sig op. Du får løsnet op for muskulære spændinger, dine ømme muskler får ny energi og du føler dig mere frisk.
Sådan foregår det
Inden første konsultation udfylder du et skema mhp. at afdække din helbredstilstand. Dernæst foretager fysioterapeuten en screening af det pågældende område. To tiltag der sikrer dig en optimal løsning og afdækker, om du evt. har behov for anden eller supplerende behandling for at opnå langtidseffekt. Selve Fysiomassagen foregår i rolige lukkede behandlingsrum, og du er selv med til at vurdere, om massagen skal være hård/blød og med/uden olie.
Akupunktur
Akupunktur som en del af dit behandlingsforløbAkupunktur er effektivt til at lindre smerter, reducere spændinger og fremme restitution. Hos Fit&Sund Fysioterapi kan du modtage kompetent akupunkturbehandling udført af en fysioterapeut, der er... Læs mere om AkupunkturAkupunktur
Akupunktur som en del af dit behandlingsforløb
Akupunktur er effektivt til at lindre smerter, reducere spændinger og fremme restitution. Hos Fit&Sund Fysioterapi kan du modtage kompetent akupunkturbehandling udført af en fysioterapeut, der er uddannet i medicinsk akupunktur. Det betyder, at du får den mest optimale vejledning i, hvordan akupunktur kan indgå som en del af din samlede fysioterapeutiske indsats.
Akupunktur er for dig, der døjer med:
-
specifikke smerter
-
muskelspændinger
-
ledproblemer
-
inflammationer
-
hovedpine
Sådan virker akupunktur
Akupunktur er behandling med tynde nåle, der stikkes ind i hud og muskler med henblik på at aktivere kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. Ved at stimulere nervesystemet medvirker nålene til smertelindring, øget blodcirkulation og afspænding af musklerne.
Sådan foregår behandlingen
En akupunktursession varer 15-20 minutter. Efter 3-5 behandlinger vurderes behandlingens effekt, som f.eks. kan vise sig i form af bedre nattesøvn, færre smerter og bedre funktion. Forløbet varierer alt efter dit behov, men ligger normalvis på mellem 1-12 behandlinger.
Behandlingen bør ikke gøre ondt. Men du kan måske føle en varme, en prikken eller en let sovende fornemmelse i det behandlede område. Det er helt normalt og et tegn på, at akupunkturen er effektiv. Bagefter kan du føle dig træt, dine symptomer kan kortvarigt blusse op; men det er forbigående og går i sig selv i løbet af et døgns tid.
10 min. gratis konsultation
Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af akupunkturbehandling? Benyt vores 10 min. gratis konsultation (link) til at få en vurdering af en fysioterapeut.
Virksomheder
Invester i din virksomheds vigtigste ressource
Du har måske hørt frasen: ingen medarbejdere = ingen virksomhed. Vi tager den skridtet videre med konstruktive briller på: sunde medarbejdere = sund virksomhed. Det er ren win win. Med en Sundhedsløsning hos Fit&Sund får du en unik mulighed for at skabe en sundere kultur i din virksomhed. En kultur der med garanti giver gladere medarbejdere, sænker sygefraværet og der igennem hæver bundlinjen.
Læs mere om en Fit&Sunds Sundhedsløsning
Læs mere om VirksomhederVirksomheder
Invester i din virksomheds vigtigste ressource
Du har måske hørt frasen: ingen medarbejdere = ingen virksomhed. Vi tager den skridtet videre med konstruktive briller på: sunde medarbejdere = sund virksomhed. Det er ren win win. Med en Sundhedsløsning hos Fit&Sund får du en unik mulighed for at skabe en sundere kultur i din virksomhed. En kultur der med garanti giver gladere medarbejdere, sænker sygefraværet og der igennem hæver bundlinjen.
Fordele for din virksomhed
-
Glade medarbejdere med mere overskud
-
Effektive og produktive medarbejdere med mere energi
-
Mindre sygefravær og bedre bundlinje
-
Fasthold gode medarbejdere
-
Tiltræk ny arbejdskraft
-
Sund kultur og øget fællesskab.
Skræddersyet løsning – lokal forankring
Baseret på jeres specifikke behov får I en skræddersyet løsning, der både kan eksekveres hos jer på virksomheden samt hos Fit&Sund i lokalområdet. I får adgang til undersøgelse, behandling, råd og vejledning fra et sammensat team af sundhedsprofessionelle personer med specialiserede kompetencer indenfor fysioterapi, kost og motion.
Jeres sundhedsløsning kan indeholde:
-
On-site klinik på virksomheden fx 4 timer om ugen
-
Fysioterapeutisk behandling inden for 48 timer på klinikken hos Fit&Sund
-
Fysiomassage til ømme og spændte muskler
-
Ergonomisk vurdering og rådgivning
-
Aktiv virksomhed med sunde vaner i dagligdagen
-
Træning hos Fit&Sund
-
Kostvejledning og inspiration ved diætist.
Læs mere om en Fit& Sunds Sundhedsløsning
Book tid
Du kan booke forskellige typer af konsultationer hos os alt efter dit behov. Fra konsultation i klinikken, hvor vi har alle vores behandlingsmuligheder til rådighed, til hjemmebehandling eller videokonsultation, hvis det ikke er muligt for dig at møde op i klinikken. Når du booker en akut privatkonsultation, ser vi dig indenfor 24-48 timer på hverdage.
Du har altid mulighed for helt gratis at få en indledende samtale med en fysioterapeut, hvor vi vurderer, om vi kan hjælpe dig. Læs mere herunder om vores 10 min. gratis konsultation.
10 min. gratis konsultation
10 min. gratis konsultation hos fysioterapeuten
Har du smerter eller gener i kroppen? Og er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere dem?
Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.
Din gratis konsultation består af en samtale med fysioterapeuten med henblik på at afklare, om du har gavn af fysioterapi, et lægebesøg eller noget helt tredje.
Selve konsultationen kan enten finde sted fysisk på klinikken eller afvikles som videokonsultation via vores app "Fit&Sund video", som er GDPR sikret.
10 min. gratis konsultation er for dig, der:
-
er i tvivl, om du har gavn af at opsøge en fysioterapeut
-
tænker over, om din smerteproblematik er behandlingskrævende
-
funderer over, hvorfor du har gener
-
er usikker på, om du gør noget forkert
-
ikke ved, om du skal opsøge læge eller fysioterapeut
-
ønsker at få afklaret, om du må træne
-
har set tiden an og ikke ved, hvad du nu skal gøre.
Akut fysioterapi
Akut fysioterapi
Vi har en tid til dig indenfor 24-48 timer
Har du brug for hjælp hurtigst muligt? Kommer du bag i køen hos lægen? Book en tid uden lægehenvisning hos Fit&Sund Fysioterapi. Jo før du får hjælp desto bedre.
Smerter, skader og gener har det med at melde sig på det mest ubelejlige tidspunkt. Det er aldrig rart at løbe ind i en kropslig smerteproblematik. Men det er endnu mere irriterende og besværligt, hvis du ikke kan få hjælp inden for kort tid, fordi der eksempelvis er ventetid hos lægen. Og indimellem kan en tidlig indsats have afgørende betydning for problemets omfang, prognose og tidsperspektiv.
Hos Fit&Sund Fysioterapi kan du bestille tid til fysioterapi uden henvisning fra lægen. I hverdagene står vi klar inden for 24-48 timer og ofte hurtigere med privat fysioterapi.
Hurtig indsats = hurtig bedring
Jo før du kommer i gang med korrekt håndtering af et problem, desto mere optimerer du muligheden for at komme ovenpå igen. Hurtig hjælp kan være dobbelt hjælp, fordi du undgår at belaste forkert eller holde unødig pause pga. manglende viden. Det er en god idé at få afklaret, om du skal fortsætte din hverdag som normalt, eller om du med nogle ændringer i dine aktiviteter kan medvirke til at blive hurtigere smertefri igen.
Akut fysioterapi giver dig:
-
hurtigt overblik over din situation og nedsætter bekymring
-
adgang til fysioterapeutisk behandling uden ventetid hos lægen
-
råd og vejledning om korrekt håndtering i den akutte fase
-
mulighed for at komme hurtigere i gang med den rigtige strategi og vejledning
-
afklaring af problemets omfang, om du evt. bør videresendes til anden vurdering.
Konsultation
Det gode samarbejde – det gode forløb
Du møder altid den samme fysioterapeut hos Fit&Sund Fysioterapi, så I har et fælles udgangspunkt og sammen udvikler det, vi kalder "det gode forløb". Undervejs kan det være, at I når frem til, at det er hensigtsmæssigt for dig at komme omkring en anden fysioterapeut, hvis du har behov for særlige fysioterapeutiske kompetencer. Dine fysioterapeuter samarbejder, så du opnår det forløb, der er bedst for dig.
Første konsultation
Den første konsultation er naturligvis vigtig for både dig og din fysioterapeut. Der bliver gjort meget ud af jeres indledende samtale, fordi den kortlægger din historie og giver fysioterapeuten et godt indblik i din situation. På baggrund af samtalen undersøger fysioterapeuten dig grundigt og foretager relevante tests, som danner grundlag for din behandlingsplan. Med udgangspunkt i fysioterapeutens undersøgelse og dine tests opstiller I sammen nogle mål og finder frem til den rette løsning for dit behandlingsforløb.
Opfølgende konsultationer
Dit behandlings- og træningsforløb sammen med fysioterapeuten kan strække sig over kortere og længere tid, alt efter hvad du har behov for. Forløbet kan spænde over alt lige fra øvelser og træning over ledmobilisering, massage og udspænding til information, råd og vejledning – alt afhængig af din historie og dine mål. Opfølgende konsultationer bookes i samråd med din fysioterapeut med intervaller, der passer til din behandlingsplan. Får du akut behov for at opsøge din fysioterapeut, kan du naturligvis til enhver tid booke tid efter eget ønske.
Videokonsultation
Fysioterapi uanset hvor du befinder dig
Videokonsultation er et enormt brugbart alternativ, hvis du ikke har mulighed for fysisk fremmøde i klinikken. Du kan dermed altid få en konsultation med din fysioterapeut og få hjælp til dine smerter, uanset om du er hjemme, på job eller på ferie – det eneste, du skal bruge, er en skærm. Vi har i samarbejde med hejdoktor fået lavet vores krypterede og sikre platform, så du trygt kan være sammen med fysioterapeuten online. Via video kan fysioterapeuten observere din bevægelighed og evt. hævelse samt korrigere dine øvelser. I kan samtale omkring dine udfordringer, finde løsninger og måske ændre din træning. Konsultationer, hvor der er behov for, at din fysioterapeut har hænder på dig, er i sagens natur nødt til at foregå i klinikken.
Se hvordan Emilie oplever videokonsultationen
Videokonsultation er for dig der:
- Ikke har mulighed for at komme til klinikken
- Har svært ved at få fri fra arbejde
- Bor langt væk fra den ønskede klinik
- Er på ferie eller forretningsrejse
- Er nervøs for smitterisikoen
Sådan gør du:
- Video 1 – sådan fungerer videokonsultationen
- Video 2 – sådan laver du login til videokonsultationen
- Skriftlig beskrivelse – sådan "møder du op" til videokonsultationen
Hjemmebehandling
Kan du ikke komme til os, så kommer vi til dig
Har du for store smerter, eller er det svært at få logistikken og praktikken til at gå op, så har du hos Fit&Sund Fysioterapi mulighed for at booke privat hjemmebehandling eller genoptræning i eget hjem. Måske er det endda mest hensigtsmæssigt, hvis du har brug for at træne konkrete funktionelle udfordringer hjemme hos dig selv, er nyopereret, eller du har for mange smerter til at kunne overskue transport.
Samme behandling - andre rammer
Præcis som på klinikken bliver der gjort meget ud af din indledende samtale med fysioterapeuten, fordi den kortlægger din historie og pejler din fysioterapeut ind på, hvilke undersøgelser og tests, der er aktuelle i din situation. Efter en grundig undersøgelse og relevante tests opstiller du og din fysioterapeut nogle mål, og sammen finder I frem til den rette plan for dit behandlingsforløb.
Du kan modtage behandling hjemme som privat patient uden henvisning fra lægen, med genoptræningsplan fra kommunen og nogle klinikker tilbyder hjemmebehandling med henvisning fra egen læge. Alt efter omstændighederne kan der være nogle rammer, vi skal holde os indenfor. Uanset hvad får du et godt forløb med fysioterapi i privaten.
Hjemmebehandling er for dig, der:
-
har brug for at træne specifikke funktioner i hjemmet
-
af fysiske årsager ikke kan møde op i klinikken
-
ikke har mulighed for transport til klinikken
-
er opereret og skal være sengeliggende i en periode.
Vores team
Du kan her læse om vores team. Om den enkelte fysioterapeuts fokusområder, om vores andre behandlere og vores eksperter samt vores administration. Uanset hvilken behandler du bliver tilknyttet, arbejder vi sammen som et team. Du kan derfor i dit forløb blive anbefalet også at se en anden fra vores team end den behandler, du indledningsvis valgte. Dermed sikrer vi dig den bedste kvalitet i dit ”gode forløb” hos os.
Hvilke områder arbejder Annette (AP) med?
Jeg har specialiseret mig indenfor behandling af ryg- og nakkeproblematikker (Diploma MDT), og er derfor en del af Skanderborg Rygklinik. Jeg gør meget ud af at gøre hvert forløb unikt, hjælpe med afklaring og give værktøjer til, at du kan komme i kontrol over smerterne, samt vende retur til dit vanlige aktivitetsniveau.
Mennesket/personen bag
Jeg bor i Brabrand med min mand og vores tre børn. Jeg er født og opvokset i Thy, og bilder mig ind, at jeg inde i hjertet er evig thybo - hvorfor du også vil høre et par nordvestjyske gloser, jeg nægter at slippe. Jeg nyder at bruge tid med familien og værner om mine venskaber, og er vild med en løbetur ved søen og når jeg kan snige mig til det - en tur i håndboldhallen og få lidt harpiks på fingrene igen.
Idrætsfysioterapi
Hvilke områder arbejder Annette R. med?
Jeg arbejder bredt i fysioterapien, hvor jeg har erfaring med mange forskellige målgrupper og problemstillinger indenfor det muskuloskeletale område, både individuelt og på hold.
Her ser jeg bl.a. patienter i genoptræning og behandling af forskellige hofte, knæ og rygproblematikker.
Jeg brænder for at arbejde med mennesker og gennem den rette træning eller behandling, at hjælpe kroppen på vej efter en funktionsnedsættelse eller skade.
Jeg har forskellige kurser indenfor idrætsfysioterapi, samt ryg/nakke og skulder, men uanset område arbejder jeg ud fra en anerkendende tilgang med patienten i fokus.
Jeg er endvidere uddannet i pilates- samt reformerpilates og hjertemotionsinstruktør.
Mennesket/personen bag:
Jeg blev uddannet i 2011 og har lige siden arbejdet på klinik.
Privat er jeg gift med Rune. Sammen med vores to drenge og hund, bor vi i Ry, tæt på skoven, hvor vi alle nyder en gåtur i ny og næ. Jeg har gennem mange år været aktiv håndboldspiller, dette er nu lagt på hylden, men sundhed og træning fylder stadig meget i min hverdag, i form af cardio- og styrketræning.
Derudover er jeg et stort familiemenneske, som elsker at tilbringe tid med min familie og venner.
Stud. Idrætsfysioterapi
Hvilke områder arbejder Christina med?
Mit primære fokusområde er idrætsskader, da jeg er tilkoblet i SAH, Skanderborg AGF liga herre samt står som primær fysioterapeut for U17 og U19 piger på SHEA (Skanderborg håndbold elite akademi). Derudover har jeg været ansat hos AGF kvindefodbold.
Når jeg er på klinikken ser jeg mange forskellige patienter og problematikker det kan være alt fra motionisten til elitesportsudøveren, eller til dig som har brug for vejledning af en smerteproblematik
Mine generelle arbejdesopgaver er forebyggende træning, behandling af overbelastningsskader samt akutte skader.
Jeg hjælper med diagnostisering og vurdering af din skade, så du kan komme retur til din sport igen.
Mennesket/personen bag:
Jeg bor i Skanderborg med min skønne labrador. I min fritid bruger jeg tid på en gåtur i naturen. Jeg elsker at være social og bruge tid med min familie og venner, og så er jeg også ofte at finde i håndboldhallen eller fodboldbanen for at se en kamp ?
Cand. Scient. San. stud.
Hvilke områder arbejder Claus med?
Jeg har specialiseret mig inden for ryg- og nakkeproblematikker herunder discusprolapser, stenose og vedvarende/tilbagevendende rygsmerter m.v. (diploma MDT). Derudover ser jeg muligheder i alle forløb og vil rigtigt gerne hjælpe dig ud af den onde cirkel, så du kan komme retur til arbejde/sport/fritidsaktiviteter og give dig de rigtige værktøjer til at hjælpe dig selv.
Jeg er underviser på videregående uddannelse for færdiguddannede fysioterapeuter i MDT samt klinisk underviser på forløbet for nye diplomastuderende i deres kliniske praktikforløb.
Mennesket/personen bag
Jeg er en god formidler og stiller krav til mig selv og dem, jeg omgåes – alt på bedste vestjyske manér. Jeg bor i Beder med kæreste og vores 2 drenge. Elsker at cykle en lang tur på min racercykel eller være social sammen med venner og famile. Hos mig er god (og/eller plat) humor altid velkommen.
Emma er i øjeblikket på barsel.
Hvilke områder arbejder Emma med?
Jeg arbejder primært med knæ/ankel samt idrætsfysioterapi. Jeg har blandet holdtræning på klinikken og behandling/træning i hjemmet/på plejehjem.
Mennesket/personen bag
Jeg blev uddannet fysioterapeut i januar 2019 på VIA i Aarhus.
Min fritid bruger jeg på træning, venner og familie. Jeg sætter stor pris på at kunne hjælpe andre mennesker, og det er især én af de mange grunde til, at jeg er blevet fysioterapeut.
Certificeret kliniker i Sportsfysioterapi
Hvilke områder arbejder Kathja med?
Min interesse indenfor sportsfysioterapi er meget stor og min passion for faget ligger i at hjælpe ambitiøse mennesker tilbage til deres sport. Dette gælder hvad enten du er elite idrætsudøver eller motionist. Jeg elsker selv at være aktiv og min forkærlighed indenfor sporten ligger specielt i håndboldhallen.
Jeg er specialist i sportsfysioterapi med stor erfaring indenfor diagnosticering og behandling af diverse sportsskader. Jeg har siden 2014 været ledende fysioterapeut for Skanderborg Liga håndbold herre (nu SAH) samt deres akademi SHEA. Desuden er jeg tilknyttet som fysioterapeut hos Dansk håndbold.
I mit arbejde som sportsfysioterapeut er det vigtigt at arbejde målrettet ud fra dine ønsker, evner og behov. Dette gælder hvad enten det er behandling og genoptræning af en skade, efter en operation eller som performance optimering hvor du ønsker udvikling af din fysiske kapacitet.
Mennesket/personen bag
Jeg bor til dagligt i Skanderborg med min lille hyrdehund Huxie. Når jeg ikke er at finde i en håndboldhal, så nyder jeg den skønne natur i 8660, at være social med venner og familie. Derudover elsker jeg at bruge tid på at være aktiv og at træne - så jeg får lidt af den samme "medicin" som jeg giver til mine idrætsudøvere ;)
Hvilke områder arbejder Lene med?
Jeg er bredt funderet i den fysioterapeutiske verden, men har specialer mig inden for ryg/nakke og forskellige gigtlidelser samt kroniske smerteproblematikker (cert. MDT). Jeg er derudover også GLA:D® knæ/hofte certificeret og har FysioPilates i både fysioterapien og i Fit&Sund.
Mennesket/personen bag
Bor lidt ude på landet (v. Odder) med min mand og vores 3 piger. Elsker alt "gør det selv" og udelivet. Vi opforstrer geder med sutteflaske om nødvendigt, høster og maler vores eget korn og bager brød, vinterbader i havet, løber ture og brusebader under åben himmel om sommeren.
Gyn/Obs fysioterapi
Hvilke områder arbejder Lene med?
Jeg arbejder bredt indenfor det fysioterapeutiske felt, men har specialiseret mig indenfor:
- Træning af bækkenbund og hjælp i forhold til inkontinens
- Kvinder og mænd med underlivssmerter
- Kvinder, der har gennemgået operation for brystkræft og i den forbindelse har behov for arvævsbehandling og vejledning i træning
- Parkinson patienter
Jeg har blandt andet efteruddannelse indenfor gynækologi og obstetrik, neurologi og manuel terapi.
Mennesket/personen bag
Jeg blev uddannet fysioterapeut i 1988 og har arbejdet på klinik stort set siden. Et arbejde, jeg er meget glad for.
I min fritid sætter jeg stor pris på at være sammen med min familie - som ud over min mand også består af 3 børn, svigerbørn og 3 børnebørn.
Jeg kan lide at løbe eller gå en lang tur, passe haven og være i sommerhus, synge i kor og være sammen med venner.
Pilates og Yoga instruktør
Lykke er i øjeblikket på barsel.
Hvilke områder arbejder Lykke med?
- Muskuloskeletal Fysioterapi - undersøgelse, behandling og genoptræning til patienter med smerter i bevægeapparatet. Fx patienter med smerter i ryg, nakke, skulder og knæ.
- Akupunkturbehandling.
- Genoptræning efter fødsel og træning/smertehåndtering under graviditet
- Genoptræning i forbindelse med inkontinens.
- Fysioterapeutisk træning til patienter med Sklerose og Parkinson
- Yoga, Pilates og Mindfulness.
Mennesket/personen bag:
Jeg ser mig selv som en glad, positiv og aktiv person, der elsker sit arbejde som fysioterapeut.
Jeg bor i Skanderborg med min kæreste og søn. I min fritid elsker jeg at være aktiv med alt lige fra yogatræning, vandreture, havearbejde og leg på legepladsen. Min familie, mine venner og mit arbejde betyder alt for mig, da jeg elsker både hverdagens trummerum og weekenden gøremål/afslapning.
Cert. MDT / McKenzie
Hvilke områder arbejder Michael med?
- Sundhedsløsninger på virksomheder
- Personlig træning
- Sclerose
- Ryg- og nakke problemer
Jeg er generalist, men har specialer inden for ryg/nakke og sclerose (cert. MDT). Jeg har tidligere været ansat på sclerosehospitalet i Ry og har mange års erfaring med behandling på klinikken. Derudover arbejder jeg med at binde huset på Godthåbsvej sammen bl.a. ved at sidde i netværk.
Mennesket/personen bag
Jeg er 49 år gammel og er bosat i naturskønne Ry. Har en dejlig kone og 3 halvstore børn.
Jeg er et familie menneske og værdsætter at rejser og oplevelser med venner og familie. Om sommeren bruger jeg helst min fritid på vandsport og om vinteren elsker jeg at opleve naturen på ski.
Idrætsfysioterapi
Hvilke områder arbejder Rikke med?
- Grundig undersøgelse og den gode dialog med patienten/kunden.
- Idræt - elite, semielite og motionister
- Professionel fodbold - AGF kvindefodbold
- Ultralydsscanning: Hofte, knæ, fod, albue og skulder.
- Second opinions - hvis kollegaer, eller klienter udefra har brug for nye øjne på sin problematik.
Mennesket/personen bag:
Jeg er bosat i Stilling sammen med min mand og to børn på snart hhv. 5 og 2 år.
Jeg har altid dyrket meget idræt - især håndbold, men da bentøjet sagde stop har jeg siden hen holdt mig til løb og styrketræning. Jeg nyder skøn mad og et dejligt glas rødvin, og har de seneste år fundet mig godt til rette som husejer af et gammelt hus, hvor der altid er nye projekter at se til.
Exam. MPT
Klinikchef
Hvilke områder arbejder Tina med?
- Grundig undersøgelse og den gode dialog med patienten/kunden.
- Skabe fælles forståelse og målsætning med aktivitet og træning i fokus.
- Fødder, GLA:D® knæ/hofte, manuel behandling, genoptræning, idrætsskader, såler.
- Klinikchef for verdens bedste ansatte og indlejere.
- Exam. MF/MPT (Muskuloskeletal fysioterapeut)
Mennesket/personen bag
Jeg er 41 år og gift med Rasmus. Vi bor i Stilling med vores to drenge på 7 og 10 år.
Jeg har tidligere spillet rigtigt meget fodbold – både i Danmark og USA.
Jeg er familiemenneske - elsker at spille spil og elsker at rejse, når der er mulighed for det både til sol og sommer, men også på skiferie.
Certificeret kliniker i Sportsfysioterapi
Uddannet ved Syddansk Universitet, 2012.
Tina Sundstrøm er massør og personlig træner, der er engageret og livsglad. Hun er tilflytter fra Sverige og har boet i Horsens siden ultimo 2015 sammen med sin mand, søn fra -19 og datter -22. Hendes glæder og interesser i livet inkluderer natur, friluftsliv, kreativitet, musik og det gode liv med mad, familie og venner. År 2021 startede hun på uddannelsen Bioteknologi ingeniør i Aarhus.
Tina har en spændende baggrund. Hun gjorde sin værnepligt i Artilleriregementet i 2009/10 og har siden arbejdet i den svenske Försvarsmakten som deltidssoldat og senere som reservofficer. I 2012 begyndte hun sin universitetsuddannelse i Biomedicin med speciale i fysisk træning. Her dykkede hun ned i emner som anatomi, træningsfysiologi, sportsernæring, idrætspsykologi og “motion og styrketræning for alle”. Samtidig med sine studier har Tina arbejdet som holdinstruktør i forskellige sammenhænge, herunder militærinspireret udendørstræning, vandgymnastik, højintensiv intervaltræning og afslappende udstrækning.
Tina er også uddannet massør og har arbejdet på et af Sveriges mest anerkendte SPA-hoteller med kropsbehandlinger og massage. I 2020 fuldførte hun sin internationale certificering som coach gennem Empowermind Coaching, hvilket har gjort hende dygtig til at arbejde med det mentale aspekt af træning, vaner, adfærdsmønstre og fremgang.
For Tina har både mentalt og fysisk velvære og udvikling altid været vigtigt. Hun ser på mennesket som en helhed, hvor krop, hjerte og sind ikke kan adskilles i de handlinger, vi foretager os. Derfor er hendes prioritet at sikre, at hele mennesket har det godt og er med i processen.
Tina stræber altid efter, at hendes klienter skal opnå succes. Intet spørgsmål er for dumt, og hun besvarer gerne alle spørgsmål og tanker. Hos Tina er der altid højt til loftet, og hun værdsætter gensidig ærlighed."
"Det er vigtigt for mig, at du kan se og mærke fremgang og resultater i dit forløb. Et af formålene med de aktiviteter, vi udfører, er at skabe struktur og muligheder for læring gennem hele livet. Uanset om det drejer sig om fysisk eller psykisk træning, vil du altid blive klogere på, hvordan du fungerer, og hvordan du kan tænke fremad. Jeg lægger stor vægt på korrekt og sikker træningsteknik med en positiv og inkluderende tilgang.”
Her er en oversigt over de forskellige tilbud:
- Personlig træning: Mit primære fokus er 1-til-1 træning, hvor du får personlig opmærksomhed, motivation, sparring og vejledning. Vi tilrettelægger et forløb, der er skræddersyet til dig. Det kan inkludere måling af kropssammensætning, fysiske tests af styrke og kondition, løbende opdatering af træningsprogram, samtaler og endda massage.
- Coaching: Her arbejder vi med tanke- og adfærdsændringer. Ved at opbygge en holdbar hverdagsstruktur hjælper jeg dig med at nå dine mål. Det kan handle om at få mere ud af døgnets timer, forbedre relationer, iværksætte dig selv, strukturere og prioritere bedre, styrke selvværdet og modet, håndtere dårlige vaner og negative tanker, og meget mere. Hvis du ikke oplever fremskridt efter forløbet, får du pengene tilbage.
- Massage: Jeg tilbyder dybdegående massage, der løsner spændte muskler og øger blodgennemstrømningen. Derudover tilbyder jeg wellnessmassage for en beroligende og afslappende effekt. Massagen foregår i Fysioterapiens lokaler, og du skal medbringe dit eget håndklæde.
- Holdtræning: Deltag i sjov og effektiv træning i små eller store grupper. Vi har rolige hold, hvor vi strækker ud sammen, samt mere intense hold, hvor sveden kommer frem på panden. Selvom det er holdtræning, tager vi hensyn til individuelle behov, skader og træningsniveau.
- Bootcamps: Disse lukkede hold kombinerer tanken bag holdtræning og personlig træning (small group)."
Uddannelse
- Kandidatuddannelse - Biomedicin inriktning fysisk träning, 2012-2014
- Reservspecialistofficersuddanelse, 2013-2014
- LesMills programmer: CXWORX Advanced, BodyPump, BodyFlow, GRIT, 2013-2018
- Massør og kroppsterapeut i Tyløsand SPA Hotel, 2014-2015
- HealthLab EREPS 4 – Personlig træner, 2016
- Zumba F og Zumba Gold – Zumba Fitness, 2018
- Motion og styrketræning for gravide – Strong4Life, 2019
- ICI Fundamental and Advanced Coach - Empowermind, 2020
Specialer
- Træning af personer med tidligere skader og skavanker, overvægt og graviditet
- Coaching med speciale i personlig udvekling og adfærdsændringer
I Fit&Sund kan vi tilbyde dig optimale rammer for din genoptræning og træning. Sammen med din fysioterapeut planlægger I dit trænings- og genoptræningsforløb.
Herunder kan du læse om de forskellige former for træning, der kan komme på tale i forbindelse med rygsmerter, diskusprolaps, knæskader, hofteoperation, idrætsskader, neurologisk sygdom og alle de andre typer af skader, vi hjælper med.
Tjek gerne vores aktuelle tilbud ud over vores almindelige holdtræning der kører hver uge her.
Holdtræning Skanderborg
Holdoversigt
Følgende hold tilbydes på klinikken.
Du kan få mere detaljeret information om GLA:D®, og tilmelde dig forløbet, ved at trykke på holdet.
Eller læs mere om alle holdene på vores kliniks hjemmeside.
Alle nedenstående hold er varetaget af vores fysioterapeuter. Derudover tilbyder vi også hold i fitness regi, hvor der er flere seniorhold og hvor fx styrke-balancehold varetages af fysioterapeuter.
Tjek gerne vores aktuelle tilbud ud over vores almindelige holdtræning der kører hver uge her.
Har du spørgsmål eller ønsker at blive oplyst om tiderne for holdene kontakt da klinikken på telefon eller via mail.
Forløb:
Læs mere om Aktiv Forældregruppe Skanderborg
Hold:
Kontakt os for tilmelding til hold.
Balancehold
Balancetræning med fokus på funktionel balance, som du kan bruge i din dagligdag. Først trænes der styrketræning efter individuelt program. Programmet udarbejdes i samarbejde med en fysioterapeut og der gives grundig instruktion inden opstart. Efter styrketræningen laves der balanceøvelser i fællesskab. Indholdet af balanceøvelser vil variere, og du vil få udfordret din balance på mange forskellige måder.
Bassintræning
Basssintræningen er for dig der har gavn af de fordele, som træning i vand kan give. I træningen udnyttes vandes egenskaber til at aflaste kroppen samtidig med at modstanden i vandet kan bidrage til en effektiv træning. Træning i vand giver dig en større bevægelsesfrihed så du kan få træne med øvelser der ikke er mulige for dig på land. Træningen på holdet varer cirka 45 minutter, med mulighed for 10 minutter med egne øvelser efterfølgende. Vi træner i Sølunds varmvandsbassin. Vi ses.
Blandede hold
Flere gange om ugen har vi "blandede hold". Her er der en fysioterapeut til stede, der kan vejlede og tilpasse dine øvelser løbende. Om du døjer med smerter i skulderen eller ryggen eller noget helt tredie er ikke så vigtigt. Nogle hold er niveau inddelt, andre ikke - spørg din fysioterapeut eller i receptionen.
Boldhold
Beskrivelse kommer snarest.
Gigthold
Holdet er til dig, der har en gigt diagnose, og som gerne vil træne, styrke og strække sin krop. Træningen foregår delvis individuelt, med et individuel program som tilpasses dine ønsker og mål: kredsløb, styrke, balance og/ eller mobiliserende øvelser - superviceret af en fysioterapeut. Vi slutter af med 30 minutters fælles træning på måtte, hvor fokus er mobilitet og stræk, styrke af musklerne i "core"/ mave og ryg, skuldre og hofter. Vi bruger forskellige redskaber: lille bold, stor bold, foam roller, elastikker.
GLA:D® knæ/hofte
Døjer du med artrose (slidgigt) i hofte og/eller knæ kunne vores GLA:D knæ/hofte holdtræningsforløb være noget for dig. Er du i tvivl om hvad og hvor meget du må træne, når du har artrose, vil du gennem 6-8 uger blive superviseret af en af vores GLA:D certificerede terapeuter på lukket hold, hvor alle er i samme "båd" som dig.
Der deles ud af tips og tricks til både træning og hverdagen. Vi støtter hinanden og opmuntrer hinanden til en aktiv hverdag, og hvordan vi bedst får lavet vaneændringer og håndterer de smerter, der kan volde gener for de mål du har dig.
Knæhold
Holdet er for dig med en skade eller gener i hofte-, knæ- og ankelområdet. Træningen tilrettelægges efter din personlige problematik af en fysioterapeut. Den består af varierede og effektive øvelser med fokus på styrke, balance og koordination. Træningen foregår i fællesskab, men også med mulighed for at få personlig sparring til egen træning. Her er plads til alle, der ønsker stærkere, sundere ben – så kom og vær en del af holdet.
Mb. Bechrerew hold
Holdet er til dig, der har Rygsøjlegigt/ Mb Bechterew, og som gerne vil træne, styrke og strække sin krop. Træningen foregår delvis individuelt, med et individuel program: kredsløb, styrke, balance og/ eller mobiliserende øvelser - superviceret af en fysioterapeut. Vi slutter af med 30 minutters fælles træning, hvor fokus er mobilitet og stræk.
Neurologiske hold
Holdet er til dig, som gerne vil træne og styrke din krop og som samtidig har en neurologisk sygdome, som der skal tages hensyn til. Træningen planlægges, så den er tilpasset dig og den vil være superviseret af en fysioterapeut. Der trænes kondition, muskelstyrke, koordination og balance. Hvis aktuelt vil der være fokus på din gangfunktion. Alle træner deres eget program, men vi prøver alligevel at skabe en fælles holdfølelse.
Neurologi Ungdoms hold
Undgomshold hvor deltagerne har neurologiske lidelser. Der trænes efter individuelt træningsprogrammer, der er tilrettelagt i samarbejde med en fysioterapeut og sigter mod at nå dit mål bedst muligt. Der gives grundig instruktion i øvelser og alt den hjælp du skal bruge undervejs.
Outdoor
Beskrivelse kommer snarest.
Parkinson hold
Holdet er til dig som har Parkinsons Syge. Vi har forskellige hold, så vi kan tilbyde dig den træning, som vil passe dig bedst og udfordrer dig på den bedste måde. Træningen kan foregå både individuelt, på hold eller superviseret af en fysioterapeut. Vi har fokus på kondition, muskelstyrke, store bevægelser, strækøvelser og balance og koordination. Vi prøver at skabe en god stemning på holdet, hvor det også er vigtigt at mødes med andre Parkinson-ramte.
Pilates Soft
Pilates soft er basis pilates øvelser med fokus på kvalitet i øvelsen. Fokus på teknik i pilates øvelserne. Roligt tempo. Alle kan være med. Primært liggedne øvelser på madras. Redskaber: foam roller, elastik, små håndvægte, pilates bold. Pilates flow: Basis og udvidede øvelser i et. lidt højere tempo, fortsat med fokus på kvalitet og teknik.
Ryghold
Beskrivelse kommer snarest.
Sclerose hold
Holdet er til dig med Sclerose. Fokus i træningen er at øge din styrke og forbedre din udholdenhed og balance. I træningen inddrages også kognetive elementer, for at udfordre dig både fysisk og mentalt. At træne sammen med andre der også har sclerose giver god mulighed for at sparre med andre om de udfordringer sclerosen giver dig. Samtidig er der helt naturligt en stor forståelse for svingende energiniveau og den udtrætning, som der ofte er en følge til sclerose. Håber vi ses til træning.
Sølvhold/Flow Yoga
Flow Yoga er en dynamisk yogaform, hvor du bliver guidet igennem et flow af yogaøvelser mhp. at forbedre din styrke, balance og smidighed. Timerne er opbygget således at der introduceres med en kort meditativ intro med fokus på yogavejrtrækningen (Ujjayi åndedrættet) og yogalåsene (grundspændingerne omkring din bækkenbund og din mave). Herefter guides du igennem en grundig opvarmning af rygsøjlen, så du bliver klar til de mere dynamiske og styrkepræget yogastillinger. Hver time afrundes også med en kort afspænding. Du kan forvente, at det er en af de lidt hårdere yogaformer, og at du vil få sved på panden.
Det er en god ide at medbringe en ekstra trøje til intro og afspænding.
Sølvhold/Hatha Yoga
Hatha Yoga er en yogaform med fokus på bevægelse af hele kroppen. Timen introduceres med et siddende eller liggende medidativt fokus hvor yogaåndedrættet "ujjayi" aktiveres. Herefter følger en grunding opvarmning med både siddende og stående yogaøvelser. Der vil være fokus på lidt længere tid til stillingerne og tempoet er roligere sammenlignet med flow og power-yoga. Timen igennem vil du opleve et sammenspil mellem krop og sind og det at træne din tilstedeværelse på måtten. Der vil på hatha yoga blive rig mulighed for at komme dybt ned i stillinger så du kan træne og forbedre din smidighed. Alle er velkomne på hatha yoga og det er også et godt sted at starte hvis du er lidt ny i hele yoga universet. Medbring gerne en varm trøje og strømper til den afsluttende afspænding.
Sølvhold/Pilates Flow
Pilates Flow, Alle er velkomne på vores Pilates hold. På Pilates Flow trænes der ud fra de klassiske pilates træningsprincipper med fokus på vejrtrækning, korsetspænding og kropsholdning. Du vil på Pilates Flow møde øvelser, der især styrker din mave, ryg, hofter, skuldrer og nakke. Tempoet er moderat til højt og øvelserne bliver sat sammen i flows, så du føler et større fokus på styrketræning. På Pilates Flow oplever de fleste at få sved på panden samt smil på læben.
Sølvhold/Pilates Soft
Alle er velkomne på vores Pilates hold. På Pilates Soft trænes der ud fra de klassiske pilates træningsprincipper med fokus på vejrtrækning, korsetspænding og kropsholdning. Du vil på Pilates Soft møde øvelser, der især træner og styrker din mave, ryg, skuldrer og nakke. Tempoet og stemningen er rolig, langsom og blid. Der er på Pilates Soft et stort fokus på stabiliteten af kroppens kernemuskulatur og smidigheden af hele kroppen. Efter en Pilates Soft klasse vil du opleve større velvære i kroppen samt større kropsbevidsthed.
Sølvhold/Yin Yoga
Yin Yoga er en stille yogaform hvor der sættes fokus på passive strækøvelser uden muskelaktivitet. Alle kan deltage og finde den mentale ro samt bedre fleksibiliteten og styrken i bindevævet. Du vil møde liggende og siddende øvelser, som regel ingen stående øvelser. Forvent længere tid i strækkene (ca. 3-6 minutter). Vi bruger forskelligt yogaudstyr og der er en rolig stemning i lokalet. Medbring gerne varmt tøj og måtte.
Om Holdtræning
Forskning viser, at træning har størst effekt
Ifølge forskning spiller træning og fysisk aktivitet en positiv rolle i forhold til forebyggelse af en lang række sygdomme samt behandling af smerter i muskler og led. Undersøgelser viser, at fysisk træning er lige så effektiv og ofte endda mere effektiv end både medicinsk behandling og operation. Der er med andre ord evidens (bevis for) for, at du kan træne dig til færre skavanker. Så der er ingen god grund til at lade være.
Hos Fit&Sund Fysioterapi har vi et stort udvalg af hold og træningsforløb. Der er helt sikkert noget, som passer til lige netop dit behov. Du kan træne på mindre hold, så du kan få bedst mulig hjælp og vejledning.
Holdtræning er særligt for dig, der:
- har et specifikt problem, som holdet har fokus på
- føler dig tryg ved at træne med supervision fra fysioterapeut
- har behov for at få hjælp undervejs
- bliver motiveret af at træne med andre.
Du har adgang til optimale faciliteter og alle nødvendige redskaber, uanset om du har brug for forebyggende, vedligeholdende, genoptrænende eller forbedrende træning. Fit&Sund Fysioterapi er også for dig, der har brug for vederlagsfri træning eller skal trænes op før/efter en operation.
Individuel træning
Træning og aktivitet forebygger og behandler
Har du ondt eller nedsat funktion, er det en god idé at træne og være fysisk aktiv. Forskning tyder på, at de fleste smerter eller problemer i bevægeapparatet samt en hel del sygdomme kan afhjælpes, hvis du træner og er fysisk aktiv.
Hos Fit&Sund Fysioterapi hjælper vi dig med at sammensætte dit træningsprogram, så det tager udgangspunkt i dig og dit problem samt løbende tilpasses efter behov. Du får supervision undervejs, og vi booster også din motivation, hvis du har brug for det. Træningen medvirker både til, at du nedsætter eller slipper af med smerterne og forebygger, at smerterne vender tilbage.
Individuel træning er for dig, der:
- vil træne målrettet efter personligt træningsprogram
- er tryg ved at træne med supervision fra en fysioterapeut
- ønsker træning som en essentiel del af din behandling
- har brug for hjælp eller motivation til at træne
- har brug for fleksibilitet mht. til hvornår på ugen, træningen skal foregå.
Optimale faciliteter til alle former for træning
Du har adgang til optimale faciliteter og alle nødvendige redskaber, uanset om du har brug for forebyggende, vedligeholdende, genoptrænende eller forbedrende træning. Fit&Sund Fysioterapi er også for dig, der har brug for vederlagsfri træning eller skal trænes op før/efter en operation.
Du kan vælge mellem individuelt tilpassede selvtræningsprogrammer og personlige fysioterapeuttræningsforløb. I begge tilfælde vil vi sammen løbende vurdere din fremgang og have fokus på, om vi når dine mål.
Genoptræning
Genoptræning er især relevant i forbindelse med rygsmerter, rygoperation, nakkeskade, ledproblemer, idrætsskader, hjertekarsygdom, blodprop/hjerneblødning, kroniske lidelser, slidgigt, arbejdsskader, langvarig sygdom eller neurologiske lidelser.
Uanset om du er skadet, blevet opereret eller har været igennem et længere sygdomsforløb, har du behov for genoptræning for at genvinde så optimalt et funktionsniveau som muligt samt forebygge tilbagefald.
Optimale rammer for genoptræning
Hos Fit&Sund Fysioterapi får du både adgang til de rigtige mennesker og det bedste udstyr. Du møder en fysioterapeut med specialkompetence i genoptræning og bliver tilbudt at træne i optimale faciliteter hos Fit&Sund. Du kan både træne alene, superviseret eller på hold, alt efter hvad der er den bedste løsning på dit problem.
Alle fysioterapeuter hos Fit&Sund Fysioterapi har stort fokus på træning og er med dig hele vejen i din genoptræning tilbage til normal aktivitet på dit arbejde, i din fritid eller inden for din eliteidræt.
Genoptræning skal passe ind i din dagligdag
Mange ting er på spil i forhold til, om din genoptræning bliver en succes eller ej. Det vigtigste er naturligvis, at du får kompetent hjælp; men også motivation, mål, økonomi og tid er væsentlige faktorer. Din genoptræning skal være realistisk i forhold til din hverdag. Derfor har du hos Fit&Sund Fysioterapi mulighed for 3 set-ups:
- Klinikkens træningsfaciliteter
Dette er den absolut mest optimale løsning, da vi kan følge dig tæt og har alt nødvendigt udstyr til rådighed i vores veludrustede træningsfaciliteter hos Fit&Sund. Uanset hvad dit problem er, kan du træne op til et niveau, der matcher de fysiske udfordringer, du møder i din hverdag - på jobbet, i fritiden og til sport.
Din fysioterapeut instruerer dig i et træningsprogram, som du enten kan træne superviseret eller alene, hvis du føler dig klar til det. Du vil også i nogle tilfælde have mulighed for at have din genoptræning som holdtræning. Din træning evalueres og udvikles løbende sammen med fysioterapeuten, og når din genoptræning er slut efter ca. 3-6 mdr., har du mulighed for at fortsætte i Fit&Sund Fitness. - Hjemmetræning efter program
Din fysioterapeut instruerer dig i et træningsprogram, du kan udføre hjemme. Du møder op til konsultation med jævne mellemrum, hvor dit program evalueres og udvikles, indtil du har nået de fastlagte mål eller opnået dit normale funktionsniveau. Det kan være nødvendigt, at du anskaffer træningselastikker, træningsbold eller lignende for at få mest muligt ud af din indsats. - Fit&Sund Fitness eller andet alternativ i dit lokalområde
Din fysioterapeut instruerer dig i et træningsprogram, som du indledningsvis træner hos os i vores veludrustede træningsfaciliteter hos Fit&Sund. Når du har styr på dit program, kan du flytte træningen til faciliteter tættere på dit hjem. Du møder din fysioterapeut til check-up med jævne mellemrum, hvor dit program evalueres og udvikles. Du kan nemt overføre dit træningsprogram til et hvilket som helst Fit&Sund hus i Danmark eller en anden træningsfacilitet i dit nærområde.
Medical Fitness
Medical Fitness kombinerer behandling og træning
Tryghed i din behandling og træning i løbende samarbejde med fysioterapeuten.
Døjer du med en fysisk gene, smerte eller skavank? Og ønsker du træning som et centralt element i behandlingen af dit problem?
Medical Fitness er til dig, der ønsker at træne løsningsorienteret med henblik på at komme dine fysiske smerter, gener og skavanker til livs. Ordningen fungerer som et abonnement, der kombinerer fysioterapeutisk behandling med effektiv, målrettet træning og genoptræning.
Med Medical Fitness får du et forløb med en fysioterapeut, hvor der er fokus på træning som et essentielt element i behandlingen af dit problem. Sammen tilrettelægger I et individuelt træningsprogram med udgangspunkt i dit behov. Du træner selv i optimale træningsfaciliteter og mødes en gang om måneden med din fysioterapeut, så du løbende får tilpasset dit træningsprogram og altid føler dig tryg på din vej mod et bedre og sundere liv. Såfremt du i perioder har behov for at se din fysioterapeut oftere, kan du tilkøbe ekstra konsultationer.
Forskning viser, at træning er vejen frem
Ifølge forskning spiller træning en afgørende rolle i behandlingen af led- og muskelproblemer. Undersøgelser viser, at træning er lige så godt hvis ikke bedre end operation ved f.eks. slidgigt i knæet eller diskusprolaps i ryggen. Der er med andre ord evidens (bevis) for, at du kan træne dig til færre skavanker og smerter og dermed et mere aktivt liv.
Med Medical Fitness får du:
Opstartskonsultation
En autoriseret fysioterapeut undersøger dig, sammen lægger I en plan for dit forløb, og du instrueres i dit personlige træningsprogram.
Selvtræning
Du træner i Fit&Sund, når det passer dig i den bemandede åbningstid.
Månedlig konsultation
Hos din fysioterapeut booker du hver måned en konsultation, der kan bestå af behandling eller tilretning af dit træningsprogram. Du har altid mulighed for at tilkøbe ekstra konsultationer, hvis du i perioder har behov for det.
Medical Fitness er for dig, der:
-
har en behandlingskrævende smerte, gene eller skavank
-
ønsker træning som en central del af din behandling
-
vil træne målrettet og løsningsorienteret i trygge rammer
-
er tryg ved at træne med supervision fra en fysioterapeut
-
har behov for at kombinere behandling og træning
-
er i gang med eller har brug for genoptræning.
Sådan kommer du i gang:
-
Bestil tid til opstartskonsultation via telefonisk opkald, personligt fremmøde eller online booking
-
Opstartskonsultationen afdækker, om træning og Medical Fitness er din løsning, og herefter sammensætter og gennemgår din fysioterapeut dit træningsprogram med dig. Du er nu i gang med dit Medical Fitness forløb.
Bassin
Træning i vand er sjovt, effektivt og skånsomt
Bassintræning er et fantastisk supplement eller alternativ til træning på "land". Fordelene er nærmest uendelige, uanset hvilke udfordringer du kommer med; men især vandets opdrift og vægtløsheden er optimal til genoptræning, og vandets temperatur i sig selv har en smertelindrende effekt. Kniber det med din motivation, er det også bare med at komme i vandet. Træningen er ikke bare anderledes, men også sjov.
Sæt fart på din genoptræning
Under vand kan du både træne mere intensivt og komme hurtigere i gang med din genoptræning efter sygdom eller operation. Du bliver nemlig vægtaflastet med 40-90% i vandet og kan træne tidligere i dit forløb end på land. Smerte og nedsat bevægelighed er ofte de to faktorer, der spiller den største rolle i forhold til, hvornår du opnår normal funktion og kan genoptage almindelige aktiviteter. Vandet har en positiv effekt på netop de to ting. Du kan bevæge dig mere frit i vand, fordi varmen lindrer dine smerter, og opdriften øger din smidighed.
Oplev friheden – bevæg dig i vand
Du vil med garanti opleve, at du kan mere i vand end på land. Der er dokumenteret effekt på gangfunktion, smerte, balance og bevægelighed ved træning i varmt vand. I vandet føler du dig mere fri, og de positive oplevelser i vandet giver dig lysten og modet til at bevæge dig mere og mere. Din funktion og dermed din livskvalitet får et boost uden lige.
Bassintræning er godt for dig, der:
-
Skal genoptrænes efter skade eller operation
-
Lider af langvarig eller kronisk smerteproblematik
-
Døjer med rygproblemer eller rygsmerter
-
Har smerter og stivhed som følge af ledsygdom
-
Har brug for genoptræning efter blodprop eller hjerneblødning
-
Er udfordret af arvæv og nedsat bevægelighed
-
Er gravid eller netop har født
-
Har nedsat balance og gangfunktion.
Fald i sygefraværet
Vi har haft et fald i sygefraværet i samme periode, Fit&Sund har været tilknyttet.
"Derfor giver vi de varmeste anbefalinger herfra".
Nærliggende og trygt....
Vi har interesse i, at vores medarbejdere har de bedste redskaber til at forbedre og bevare deres sundhed, og som vores konklusion på virksomhedens APV ønskede vi at forbedre vores ansattes ergonomiske forhold.
Vi har løbende samarbejdet med Fit&Sund omkring behandling og aktiv sund virksomhedsdag.
"Det var derfor nærliggende og trygt at vælge dem som samarbejdspartner til ergonomi-opgaven også".
Forventningerne blev indfriet
Vores forventninger var høje inden, og trods det blev vores forventninger indfriet mere end 100%.
Specialer/priser
Priser
Hos Fit&Sund Fysioterapi tilbyder vi både privat fysioterapi og fysioterapi under offentlig sygesikring. Kvalitet og behandling er altid den samme; men der gælder forskellige vilkår ved benyttelse af henholdsvis den ene og den anden løsning.
Du kan læse om priser og vilkår for privat fysioterapi og fysioterapi under den offentlige sygesikring nedenfor.
Privat fysioterapi
Hos Fit&Sund Fysioterapi tilbyder vi privat fysioterapi og privat holdtræning. Den private fysioterapi er et samarbejde mellem dig og vores eksperter – her behøver du ikke at være henvist fra lægen eller andre instanser i det offentlige. Uanset om du er henvist eller kommer på eget initiativ, arbejder vi sammen med din egen læge, sygehus og speciallæger, såfremt du ønsker det og har behov for det.
Fordelen ved den private fysioterapi er, at vi kan tage det i dit tempo og arbejde ud fra dine ønsker om eksempelvis ekstra tid. En anden fordel ved den private løsning er, at du slipper for lang ventetid på opstart af behandling.
Er du medlem af Sygeforsikringen “danmark”, kan du opnå tilskud til privat fysioterapi, ligesom de fleste sundhedsforsikringer også giver tilskud.
Du kan se priser for privat fysioterapi længere nede på siden.
Fysioterapi under den offentlige sygesikring
Vi har hos Fit&Sund Fysioterapi en overenskomst med den offentlige sygesikring. Priser for ydelser under sygesikringen følger gældende overenskomst.
Det offentlige tilskud til fysioterapi fra sygesikringen gør sig kun gældende, hvis du har en henvisning fra din læge. Du kan risikere at opleve, at der ved henvisning via den offentlige sygesikring kan være lang ventetid, fordi der er begrænsning på hvor mange behandlinger, der må laves om ugen under den offentlige sygesikring.
Er du medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, kan du også opnå tilskud til fysioterapi.
Ved at trykke på en af valgmulighederne herunder, kan du se vores priser:
Praktisk info
Om den første konsultation
Den første konsultation er vigtig for både dig og din behandler - hvad enten du booker tid med eller uden offentlig tilskud. Vi tager udgangspunkt i din historie og dine aktuelle ønsker med formål at planlægge og sammensætte den korrekte behandlingsplan. Dette sker på baggrund af vores samtale og en grundig undersøgelse for at sikre en faglig vurdering og den korrekte diagnose. Vi vil foretage test (kan både være fysiske og gennem spørgsmål) således vi altid har et reelt sammenligningsgrundlag ift vores indsats og dine målsætninger, som vi prioriterer højt.
Opfølgende konsultationer
Når der er lagt en plan for dit behandlingsforløb ses vi til opfølgende konsultationer, der både kan indeholde manuel behandling, videre samtale, træning, vejledning i hjemmeøvelser, mobilisering, massage eller udspæning - eller en kombination af dette. Information og vejledning vil altid være en del af enhver konsultation, og vi prioriterer at den plan vi lægge lægges i fællesskab - det skal give mening for dig. Denne plan og længden af forløb afhænger af din personlige historik og dine personlige mål.
Betaling
Du betaler altid efter hvert besøg (med mindre andet aftales) via vores betalingsterminal "Melin". Sker det at du har en ubetalt regning liggende bruger vi din email-adresse til at sende din mail til dig.
Læs evt. mere om dette på http://www.skanderborg-fys.dk
Forsikringspapirer
Vi hjælper gerne med at administrere brugen af forsikringsdækning. Dog vil vi gerne huske dig på, at det er din forsikringsaftale, så derfor er det også dig der har det endelige ansvar for at bevillingen er korrekt og gældende ift dit forløb - fx. antal behandlinger, udløbsdato etc. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i vilkår, da samme forsikringsselskaber godt kan have forskellige aftaler med os afhængig af din aftale med dem. Har du papirer med info på mail bedes du sende disse til kontakt@skanderborg-fys.dk eller have dem med ved første konsultation.
Klippekort Mix´n´Match
Gældende regler for anvendelse og udløb af klippekort findes her (indsæt link).
Afbud
Afbud skal meldes klinikken hurtigst muligt så andre kan gøre brug af tiden. Du skal kontakte klinikken pr. telefon eller mail senest kl. 18.00 dagen før behandling. Ved udeblivelse eller for sent afbud opkræves et gebyr.
Lagen/håndklæde
Du skal huske at medbringe et lagen/badehåndklæde til behandling. Du kan også købe et genanvendeligt lagen for 20 kr. på klinikken.
Huskeliste!
Du bedes medbringe følgende når du skal til undersøgelse første gang:
- dit gule sundhedskort
- lagen/stort håndklæde
- eventuelle forsikringspapirer.
Ved efterfølgende konsultationer kan du aftale med din fysioterapeut, hvad der er relevant for dig at medbringe - fx. lagen/håndklæd, indendørssko, relevant træningstøj m.m. Derudover er det vigtigt at du husker at melde afbud efter gældende regler.
Persondatapolitik for patientbehandling ved Fit&Sund Fysioterapi Skanderborg
Læs om vores persondatapolitik her
Hjælp os med at blive endnu bedre
Indrapporteres utilsigtede hændelser. Eks. kunne du have fået fingeren i klemme i briksen, falde over en håndvægt i træning osv. Hændelser som vi gerne vil undgå andre også skal opleve.
Læs mere her
Holdoversigt
Følgende hold tilbydes på klinikken. For mere detaljeret information om holdene henvises til:
http://www.skanderborg-fys.dk
Har du spørgsmål eller ønsker at blive oplyst om tiderne for holdene kontakt da klinikken på telefon eller via mail.
Hold:
- Parkinson
- Sclerose
- Bassin
- Knæ/hofte/fod
- GLA:D knæ/hofte
- Ryg
- Osteporose
- Gigt
- Neurologi
- Balance
- Pilates
- Morbus Bechterew
- Babymotorik
Specielle forløb med fysioterapeut
Kiropraktor
Vi er klar til at hjælpe dig godt videre