Slidgigt

Har du slidgigt? - Nedsæt dine ledsmerter med træning

Har du ondt i leddene eller hævede, ømme og stive led og evt. skurrende/knasende led? Du har måske endda fået diagnosen slidgigt (artrose) – ja, så er du ikke den eneste. Vi ser mange med slidgigt i Fit&Sund Fysioterapi. Mange oplever heldigvis at få færre smerter og bedre funktion igennem vores trænings- og behandlingsforløb, som er særligt målrettet slidgigt. Nogle ønsker at undgå operation, og andre har fået nyt knæ eller en ny hofte, som kræver genoptræning. Uanset hvilke udfordringer din slidgigt giver dig, hjælper vi med at finde den bedste løsning på dit problem.  

Forskning viser, at træning har bedst effekt på artrose

Slidgigt kan ikke helbredes, derfor handler din behandling om at mindske symptomer og forbedre funktionen i leddet. Forskning relateret til slidgigt viser, at træning er den behandling, der har bedst effekt for de fleste mennesker, der har mindre eller større besvær pga. artrose. Derudover er overvægt en risikofaktor for bl.a. hofte- og knæartrose. Ved gang er den faktiske belastning på leddet nemlig to til tre gange større end kropsvægten. Har du behov for vægttab eller for at træne løb eller gang, uden at dine led bliver overbelastede, kan du med fordel træne i vores AlterG, som er et funktionelt træningsredskab, der kan reducere din vægt med helt op til 80 %.

GLA:D® knæ og hofte - holdtræning til dig med knæ- eller hofteartrose

GLA:D® knæ og hofte er et evidensbaseret træningsforløb udviklet af et hold forskere ved Syddansk Universitet. Dit forløb hos Fit&Sund Fysioterapi består af en indledende samtale med en af vores certificerede fysioterapeuter. På baggrund af undersøgelse og test tilrettelægges dit individuelle træningsprogram efterfulgt af holdtræning, som superviseres af fysioterapeut to gange ugentligt i otte uger. Din træning tilpasses dit niveau og justeres undervejs i forløbet. 

GLA:D® ryg - holdtræning til dig med rygsmerter

GLA:D® ryg er et intensivt rygtræningsforløb udarbejdet af dygtige forskere ved Syddansk Universitet. Dit forløb hos Fit&Sund Fysioterapi består af en indledende samtale og undersøgelse hos en af vores certificerede fysioterapeuter for at afklare, om forløbet er noget for dig. Derefter tilrettelægges dit individuelle træningsprogram efterfulgt af to teoretiske undervisningstimer og holdtræning superviseret af fysioterapeut to gange ugentligt i otte uger. Din træning tilpasses dit niveau og justeres undervejs i forløbet.

Bliv herre over din hverdag med slidgigt

Det er ikke mærkeligt, hvis du indimellem bliver træt af dine ledsmerter eller irriteret over, at slidgigt indskrænker din funktion i dagligdagen. Din livskvalitet bliver helt naturligt påvirket, når du ikke kan leve dit liv, som du gerne vil. Men fortvivl ikke!

I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilværelse, så du bliver mest mulig herre over din egen hverdag. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for artrose.   

Lige meget hvilken type slidgigt, du kommer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der gør din dagligdag så optimal som muligt. 

"Det gode forløb" ved slidgigt indeholder altid:

  • Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål

  • Behandling - færre smerter og bedre funktion

  • Hjemmeøvelser - hvis du ikke ønsker holdtræning

  • Træning - evidensbaseret og specifik træning

  • Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden

  • Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre i hverdagen. 

Vores viden om slidgigt kommer dig til gode

Vi har et team med særlig viden indenfor slidgigt. I kraft af erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede ledsmerter såvel som langvarig slidgigt. 

Du kan føle dig tryg uanset hvilken form for slidgigt, du har med i bagagen. 

"Det gode forløb" – kan i vores Fit&Sund fitness- og sundhedshus også indeholde:

  • Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej fra diagnose til træning.

  • Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod bedre funktion i din dagligdag.

  • Træning med vores personlige trænere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din træning.

10 min. gratis konsultation

Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine ledsmerter, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation (link) til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.

Book tid