Idrætsklinik
Fit&Sund Fysioterapi Risskov / Egå

Support inden for 24-48 timer og gratis idrætsskadestue ved idrætsfysioterapeut

Vi er en ambitiøs og professionel klinik med speciale i idrætsskader, sportsrelaterede gener og fysioterapi. Uanset om du døjer med mindre problemer, akut skade, overbelastning eller en langvarig mere alvorlig skade, kan du få hjælp hos os.

Vores idrætsfysioterapeuter har mange års erfaring med at undersøge, diagnosticere og behandle idrætsskader hos såvel topsportsfolk som motionister, og flere af dem er tilknyttet eliteidrætsudøvere ved fx Bakken Bears.  

Har du ondt, er du skadet eller skal du i gang med genoptræning – så tag fat i os og kom hurtigt og sikkert tilbage på banen igen.

Book tid

billeder-landingssider/foto-idraetsskadestue_244.png

Hos os får du:

  • Akut konsultation inden for 24-48 timer
  • Gratis vurdering i fysioterapiens idrætsskadestue
  • Kompetente idrætsfysioterapeuter
  • Lækre faciliteter og fleksible åbningstider
  • Mulighed for intensiv genoptræning
  • Pre-season optimeringstræning

Support inden for 24-48 timer
Kommer du akut til skade, eller oplever du smerter ved din idræt, er det en god idé at blive undersøgt, testet og vurderet hurtigst muligt. Jo før du kommer på rette spor, desto kortere vej er der tilbage til din sport.

Vi ved, at en tidlig indsats har betydning for det efterfølgende forløb. For at du kan komme hurtigt og effektivt i gang med et behandlingsforløb, garanterer vi, at du kan få en konsultation hos en idrætsfysioterapeut i løbet af 24-48 timer.

Fysioterapiens idrætsskadestue – gratis 10 minutters vurdering
Hvis du er uheldig og bliver ramt af en idrætsskade, kan du få vurderet skadens omfang ganske gratis i fysioterapiens idrætsskadestue, der er åben alle ugens hverdage.

Det er en mulighed for at få afklaret, om du skal afvente eller bør søge hjælp hos fysioterapeut, læge eller noget tredje. 

På 10 minutter får du:

  • Umiddelbar vurdering af skadens omfang
  • Afklaring i forhold til hvad du bør gøre
  • Indledende råd og vejledning

Du tilses af en kompetent idrætsfysioterapeut. Booking er nødvendig og kan ordnes via telefon eller vores hjemmeside.

billeder-landingssider/risskov/ankel-forvridning-1.png

Hvad er idrætsfysioterapi?
Forståelse for din træningstilstand og den belastning, du udsætter din krop for, er et vigtigt udgangspunkt for vores arbejde med idrætsfysioterapi. Både i forhold til at afdække hvordan din skade opstod, men også hvordan den bør behandles og forebygges, så den ikke vender tilbage igen.  

Skadet væv skal aflastes, men det skal også genoptrænes, så du vender stærkere tilbage og samtidig undgår, at en idrætsskade genopstår. Det kan være svært at finde balancen mellem aflastning og aktivitet.

Uanset om du har været skadet i kortere tid eller over en længere periode, står vores team af idrætsfysioterapeuter klar til at hjælpe dig hele vejen tilbage til din sport.

Idrætsfysioterapeuterne har ekspertise og specialerfaring inden for boldspil og ketsjersport, dans og gymnastik, fitness og crossfit samt løb og ultraløb. Flere af idrætsfysioterapeuterne har selv dyrket sport på højt niveau eller er tilknyttet staben omkring eliteidrætsudøvere.

Oplys din sport ved booking af tid, så matcher vi dig med den helt rigtige idrætsfysioterapeut.

billeder-landingssider/risskov/risskov_idraet-personale.png

Hvad er en idrætsskade?

Idrætsskader kan opstå hos såvel elitesportsfolk som motionister. En idrætsskade kan opstå akut eller som følge af overbelastning gennem længere tid. Den indtræffer typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for en belastning, der overstiger vævets styrke.

De klassiske skader, vi behandler i idrætsklinikken, er blandt andet korsbåndsskade, menisklæsion, skulderproblemer, akillesseneruptur, akillessenebetændelse, knæsmerter, springerknæ, løberknæ, ankelforstuvninger, skinnebensbetændelse, hælspore, Osgood-Schlatter syndrom, forreste knæsmerter.

Det gode forløb for idrætsskader
Kommer du til skade, eller oplever du smerter ved din idræt, er det afgørende at blive undersøgt, testet og vurderet hurtigst muligt. Som tidligere nævnt: Jo før du kommer på rette spor, desto kortere vej er der tilbage til din sport.

Har du gennemgået en operation og er blevet tildelt en genoptræningsplan, kan du genoptræne hos os, da vi har en aftale med kommunen. Du skal blot informere kommunen og medbringe din genoptræningsplan, når du møder op hos os.

Din behandlingsplan tager udgangspunkt i dig og den sport, du skal retur til. Men et klassisk forløb består ofte af:

1) Undersøgelse og diagnostik

Første konsultation starter altid med en grundig gennemgang af din problemstilling – uanset om den er opstået akut, skyldes overbelastning eller du skal genoptræne efter operation.

Undersøgelsen kan i visse tilfælde indeholde ultralydsscanning med henblik på at gøre diagnosen og genoptræningen endnu mere specifik.

2) Information om diagnose og mekanismer i dit problem

Du skal kende dit problem, så du kan handle på det nu og i fremtiden.

3) Aktiv restitution og hvile

Det skadede væv skal aflastes. Aflastning betyder ikke, at du ikke må bruge det beskadigede væv. Men det er afgørende, at du belaster det korrekt med rette mængde på forskellige niveauer i genoptræningen. Kroppen skal holdes i gang og i form undervejs.

4) Behandling

I nogle faser af en idrætsskade kan specifikke behandlinger være relevante, fx elterapi, laser, ultralyd, shockwave eller manuel behandling.

5) Idrætsspecifik genoptræning

Det beskadigede væv skal genoptrænes gradvist og kontrolleres med specifikke øvelser. Målet med genoptræningen er, at du får mere end tilstrækkelig vævsstyrke til at klare aktiviteten uden smerter.

Desuden arbejder vi på at gøre det skadede væv stærkere end før. Det er nemlig med til at minimere risikoen for fremtidige idrætsskader. Idrætsspecifik træning er en integreret del af genoptræningen.

6) Klartest

Dit forløb afsluttes med funktionelle tests, der indikerer, om du er klar til den belastning, din idræt vil udsætte dig for. På den måde vender du sikkert tilbage til din sport med minimal risiko for tilbagefald.

billeder-landingssider/risskov/billed-traene-bosu.jpg

Lækre faciliteter og fleksible åbningstider

På idrætsklinikken har du adgang til Fit&Sunds lækre træningsfaciliteter med alt, hvad hjertet begærer af topmoderne udstyr, maskiner og specialredskaber som fx den vægtaflastende AlterG, der er udviklet af NASA.

Du kan komme og gå, som det passer dig inden for træningscentrets bemandingstid. På den måde kan du passe dit arbejde eller din skole samtidig med, at du passer din genoptræning i de bedste rammer.

Vægtaflastende genoptræning på AlterG

Vi ønsker, at du som idrætsudøver kommer hurtigst muligt tilbage til din sport efter en idrætsskade. Sammen med dig arbejder vi på, at:

1) du kommer tilbage til normal funktion
2) du vedligeholder din form mest muligt under et genoptræningsforløb

AlterG er et optimalt træningsredskab i forbindelse med idrætsskader. For på AlterG kan du reducere din vægt med helt op til 80 %. På den måde kan du hurtigere komme til at træne dit normale bevægemønster og dermed stimulere vævet efter en skade eller en operation.

Du kan også bruge AlterG til at vedligeholde din kondition under en skade, hvor du har brug for aflastning og restitutionstræning. Eller du kan træne i den op til en operation, så du opretholder muskelmasse og neuromuskulær styring så længe som muligt og dermed kan afkorte den efterfølgende genoptræning.

AlterG er i princippet et avanceret løbebånd, hvor du går med en slags ballon omkring dig. Ballonen lukkes hermetisk til omkring hofterne ved hjælp af et par specialfremstillede bukser med lynlås i taljen. Luften, der blæses ind i ballonen, løfter dig op på samme måde, som vand bærer dig oppe.

Fit&Sund Fysioterapi Risskov/Egå er en af de få klinikker, der tilbyder træning i AlterG.

billeder-landingssider/risskov/alterg.png