Rygsmerter

Du er ikke alene – mange har ondt i ryggen

billeder-til-hjaelp/pop-up/rygsmerter_popup.jpeg 

Har du smerter i ryggen, nedsat funktion eller måske endda en diagnose som f.eks. iskias, diskusprolaps, stenose, scoliose (skævhed), scheuermann, osteoporose (knogleskørhed), slidgigt (artrose), facetledssyndrom, discusprotrusion (discus-udbuling), hekseskud, hold i ryggen – ja, så er du ikke den eneste. Rygsmerter er den problematik, vi ser allerflest af i Fit&Sund Fysioterapi.
Lige meget hvilket rygproblem du døjer med, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der skal komme dine ryggener til livs.

Vores viden om rygsmerter kommer dig til gode

Viden om ryggen er én af vores særlige spidskompetencer. I kraft af årelang erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede såvel som kroniske rygproblemer.
Klinikken råder både over fysioterapeuter (link) med omfattende efteruddannelse inden for rygproblematikker og kliniske eksperter. Tilsammen sikrer de, at du altid får professionel og specialiseret behandling og kan føle dig tryg uanset hvilket rygproblem, du kommer med.

Book tid

Du har måske haft ondt i ryggen før

Måske er det første gang, du har ondt i ryggen. Men det er ikke usandsynligt, at du har oplevet det før eller støder ind i rygproblemer igen på et senere tidspunkt. Undersøgelser tyder nemlig på, at rygsmerter har det med at vende tilbage, hvis ikke vi får taget hånd om den udløsende faktor. Muligvis har du endda tidligere oplevet, at dine rygsmerter er gået over af sig selv efter nogle dage. Akutte overbelastninger forsvinder faktisk ofte af sig selv, hvis vi lige restituerer nogle dage. 

Denne gang er dine rygsmerter anderledes

Men denne gang har du enten for ondt, det stråler ned i benet som iskias-smerter, eller også går det bare ikke over på trods af smertestillende piller og hvile. Igen ikke en overraskende udvikling ifølge videnskaben. For forskning viser en tendens til, at hver gang vi oplever rygproblemer, tiltager smerterne og er længere tid om at forsvinde igen. Længere hvile har ingen effekt, tværtimod bliver vi langsomt svagere, hvilket ikke gavner nogen. 

Få kontrol over dit rygproblem

Det er ikke mærkeligt, hvis du undrer du dig over, hvorfor du nu igen har fået rygsmerter. Eller hvis du er bekymret for, om det aldrig går væk og føler dig lidt magtesløs over, at du ikke har bedre kontrol over din ryg og dine smerter. Din livskvalitet bliver jo påvirket, når du ikke kan leve dit liv fuldt ud, men fortvivl ikke! I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilgang, så du igen får kontrol over ryggen. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for rygbehandling. 

"Det gode forløb" ved rygproblemer indeholder altid:

 • Undersøgelse, diagnostik og afdækning af dine mål
 • Behandling - færre smerter og bedre funktion
 • Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem
 • Træning - gør dig stærkere og forebygger nye episoder
 • Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden
 • Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at undgå tilbagefald

"Det gode forløb" – kan i vores Fit&Sund Fitness- og Sundhedshus også indeholde:

 • Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej.
 • Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod smertefrihed og bedre træningsform.
 • Træning med vores personlige trænere, eksempelvis når du er færdig med genoptræning og ønsker at optimere din træning, så du kan forebygge tilbagefald, vende tilbage til eliteidræt eller fysisk krævende arbejde.

Forskning viser, at træning virker

Forskning relateret til rygproblemer viser med al tydelighed, at træning har størst effekt i det lange løb. Logikken er egentlig åbenlys - jo stærkere vi er, desto bedre kan vi stå imod. Vi hjælper med at planlægge din træning, så den har fokus på dit problem og løbende tilpasses dit behov. Træningen bidrager både til, at du bliver smertefri igen og opnår kontrol, så du ikke havner i samme situation igen og igen. 

Din træning kan bestå af: 

 • Individuel personlig træning med din fysioterapeut 
 • Selvtræning efter program udarbejdet af fysioterapeut
 • Holdtræning på ryghold ledet af fysioterapeut

10 min. gratis konsultation

Er du i tvivl, om hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine ryggener, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.

Book tid