Idrætsskader

Har du fået en akut idrætsskade, så er vi klar med support inden for 24-48 timer. Vi tror, at du har det som os. Nemlig, at der skal tages aktion så hurtig som muligt, så du ikke er nødt til at at sidde "udenfor" længere end højst nødvendig. 

Hos os kan du få hurtig og ansvarlig afklaring. Vi optimerer; men vi er også ansvarlige for, at du både skal tilbage så hurtigt som muligt, men heller ikke hurtigere, end kroppen er klar igen til at møde belastningen.

Book tid

Typiske skader vi ser i Fit&Sund Fysioterapi: 

Korsbåndsskader, menisk-skader, skulderskader ved overbelastning eller efter operation, akillessene-ruptur, achillessene tendinitis, knæsmerter, springerknæ, løbeknæ, ankelforstuvninger, skinnebensbetændelse, hælspore, Schlatter-knæ, forreste knæsmerter m.m. 

Er du i tvivl, om du har behov for en fysioterapeut eller bør opsøge læge, kan du benytte vores 10 minutters gratis konsultation. 

Find din nærmeste Fit&Sund Fysioterapi, eller læs mere om behandling af idrætsskader.

Hvad er en idrætsskade?

Idrætsskader kan opstå hos alle - både professionelle sportsudøvere og fritidsudøvere. En idrætsskade kan opstå akut eller som resultat af en overbelastning gennem længere tid. Skaden sker typisk, når vævet i et bestemt område af kroppen udsættes for belastninger, der overstiger vævets styrke.

Forståelse for din træningstilstand og den belastning, du udsætter din krop for, er et vigtigt udgangspunkt for vores arbejde med idrætsfysioterapi. Både i forhold til at afdække hvordan din skade opstod, men også hvordan den bør behandles og forebygges.

Skadet væv skal aflastes; men det skal også genoptrænes for at forhindre, at idrætsskaden genopstår. Det kan være svært at finde balancen mellem aflastning og træning på egen hånd. Dette hjælper vores specialister i idrætsfysioterapi dig med.

Behandling af idrætsskader handler om "det gode forløb"

 1. Undersøgelse og diagnostik. 
  Kan i nogle tilfælde indeholde en ultralydsscanning for at gøre diagnosen og genoptræningen endnu mere specifik.

 1. Information om diagnose og mekanismerne i dit problem. 
  Du skal kende dit problem, så du kan tage aktion nu og i fremtiden.

 1. Aktiv restitution og hvile.
  Det skadede væv skal aflastes. Ved aflastningen betyder det ikke, at du ikke må bruge det beskadigede væv – det er dog vigtigt, at du bruger dette korrekt og i den rigtige mængde. Resten af kroppen skal fortsat holdes i form gennem konditions- og styrketræning, tekniske øvelser samt forbedring af koordination og smidighed.

 2. Specifik genoptræning.
  Det beskadigede væv skal optrænes gradvist og kontrolleret med specifikke øvelser. Målet med genoptræningen er, at du skal have mere end tilstrækkelig vævsstyrke til at klare aktiviteten uden smerter. Desuden arbejder vi på at gøre det skadede væv stærkere end før. Det er nemlig med til at minimere risikoen for fremtidige idrætsskader. Idrætsspecifik træning bliver en integreret del af træningen.

 3. Behandling
  Specifikke behandlinger i nogle faser af en idrætsskade kan være relevante. Elterapi, laser, ultralyd, shockwave, manuel behandling. 

Nogle gange indeholder "Det gode forløb" også:

 • Bandager

 • AlterG vægtaflastningsløbebånd (tilgængelig på nogle klinikker)

 • Indlægssåler til sko 

 • Samarbejde med din praktiserende læge, speciallæge eller hospitaler i de tilfælde, hvor dit problem kræver en tværfaglig indsats for at få problemet fuldt afdækket. Vi er med dig hele vejen også i de få tilfælde, hvor det viser sig, at der er brug for operation. Vi står klar både før og efter operationen med genoptræning, så du hurtigt og sikkert kommer helt i mål.

 • Diætist. Her kan være tale om kostoptimering fx om proteinindhold i din kost eller vægtregulering. Læs mere på bloggen

 • Personlig træner. Nu er vi nået dertil i dit forløb, hvor der ikke længere er tale om genoptræning, men træningsoptimering og præstationsfremme. Dine smerter er væk, og du skal nu træne for at bygge det ekstra på, som skal være med til at holde dig fri af skader, således du kommer endnu bedre tilbage på banen end før skaden. Find din personlige træner

Viden om idrætsskader er vores ressource

Fit&Sund Fysioterapi har gennem mange års erfaring og efteruddannelse opnået stor kompetence inden for behandling af både nyopståede og mere kroniske idrætsskader. Vores fundamentale erfaring er med til at sikre dig, at du får den optimale idrætsfysioterapi til behandling af din skade. 

Hvis du er i tvivl, om du skal søge fysioterapeut kan du booke en 10 min. samtale med en fysioterapeut hos os for at afklare din usikkerhed.


Book tid