Hjerte/lunge/diabetes

Motion er gavnligt for hjerte, lunger og blodsukkerregulering

Måske har du problemer med vejrtrækningen, føler dig ofte forpustet eller mangler energi og overskud i hverdagen. Men det kan også være, du ikke mærker særligt mange symptomer, selv om du har en diagnose som f.eks. iskæmisk hjertesygdom, hjerteinsufficiens, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, KOL, kronisk bronkitis, astma eller diabetes. Du er ikke den eneste - vi ser mange med disse problemer hos Fit&Sund Fysioterapi. Fællesnævneren er, at træning og motion er vejen frem. Det kan godt være en stor udfordring, og det første skridt er altid det sværeste. Vi står klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning for dig. 

Fysisk aktivitet er sundt for dit hjerte

Træning og motion er et vigtigt element i behandlingen af din hjertesygdom. Nogle mennesker med hjerteproblemer afholder sig fra at være fysisk aktive, fordi de bliver forpustede og er bange for, at det er farligt for deres hjerte. Men det er godt at være forpustet, når du dyrker motion – også hvis du lever med en hjertesygdom. Det betyder, at du styrker dit hjerte og kredsløb samt dine musklers evne til at optage ilt og dermed energi. Med træning vil du som hjertepatient opleve at få mere energi og overskud i hverdagen.

Træning er medicin for din lungesygdom

Lever du med en lungesygdom, er det vigtigt, at du holder dig fysisk aktiv med træning og motion. Har du en kronisk lungesygdom, kan du føle dig svækket, fordi du ikke bruger din krop. Bliver du ved med at holde din krop i ro, bliver du endnu mere svækket. En stor mængde forskning viser, at mennesker med kroniske lungesygdomme er nogle af de patienter, der har den største positive effekt af at motionere. Du kan ikke forbedre din lungefunktion ved træning; men du kan blive bedre til at udnytte den lungefunktion, du har.

Motion er godt for dig med diabetes

Regelmæssig fysisk aktivitet giver bedre regulering af blodsukkeret. Når du dyrker motion, virker insulinet bedre, og du optager hurtigere sukker i musklerne. Derudover bliver du bedre til at lagre og forbrænde fedt. Motion medvirker med andre ord til at reducere mængden af både sukker og fedt i blodet. Har du behov for at tabe dig som en del af din behandling, kan vores diætister blive en god medspiller for dig. Med træning og en sund livsstil nedsætter du desuden risikoen for følgesygdomme. 

Din træning hos Fit&Sund Fysioterapi kan bestå af:

 • Individuel personlig træning med din fysioterapeut

 • Selvtræning efter program udarbejdet af din fysioterapeut

 • Træning på hold ledet af fysioterapeut. 

Bliv herre over din hverdag 

Det er ikke mærkeligt, hvis du indimellem synes, dine udfordringer fylder for meget i dagligdagen. Din livskvalitet bliver helt naturligt påvirket, når du ikke kan leve dit liv, som du gerne vil. Men fortvivl ikke!

I Fit&Sund Fysioterapi står vi klar til at svare på alle dine spørgsmål og få dig videre med en aktiv tilværelse, så du bliver mest mulig herre over din egen hverdag. Vi tager dig alvorligt og følger nyeste forskning og kliniske retningslinjer for din diagnose.   

Lige meget om det handler om hjerte, lunger eller diabetes, tager vi altid udgangspunkt i dig og inddrager dig aktivt i "det gode forløb", der gør din dagligdag så optimal som muligt. 

"Det gode forløb" indeholder altid:

 • Undersøgelse og afdækning af dine mål

 • Behandling - færre smerter og bedre funktion 

 • Hjemmeøvelser - vigtigt element i behandlingen af dit problem

 • Træning - gør dig stærkere og sundere

 • Information om diagnose og mekanismer - viden til at håndtere dit problem nu og i fremtiden

 • Råd & vejledning - værktøjer til, hvad du selv kan gøre i hverdagen.

Vores viden kommer dig til gode

Vi har et team med stor og bred viden. I kraft af årelang erfaring og videreuddannelse kan Fit&Sund Fysioterapi tilbyde dig yderst kompetent behandling af nyopståede såvel som langvarige udfordringer med dit kredsløb, lunger eller blodsukker. 

"Det gode forløb" – kan i Fit&Sund fitness- og sundhedshus også indeholde:

 • Samarbejde med praktiserende læge, speciallæge eller hospitalet, hvis du har brug for en tværfaglig indsats. Vi er med dig hele vejen, så du kommer hurtigt og sikkert i mål på din vej fra diagnose til træning.

 • Inddragelse af vores diætister, hvis du er motiveret for, at kostomlægning og evt. vægttab skal være en del af din indsats mod bedre funktion i din dagligdag.

 • Træning med vores personlige trænere, hvis du eksempelvis ønsker at optimere din generelle træning.

10 min. gratis konsultation

Er du i tvivl om, hvorvidt du har gavn af at opsøge en fysioterapeut med dine udfordringer, bør opsøge læge eller noget helt tredje? Benyt vores 10 min. gratis konsultation til at få råd og vejledning af en fysioterapeut.


Book tid