GynObs Fysioterapi

I Danmark er der ca. 400.000, der har problemer med at holde på vandet, ca. en ¼  (100.000) af dem er mænd. Stigende fra kvinder: 40+ og mænd: 50+

Årsager: Fødsler (kvinder-selvfølgelig)- Overgangsalder (for begge køn!!!) – prostataproblemer (mændJ) – vaner – overvægt.

Det formodes at ca. 40% af alle, der har problemer med at holde tæt, har en svag bækkenbund. Ca. 70% af dem kan helt eller delvis hjælpes med vejledning og bækkenbundstræning. Men har man allerede et problem bliver det kun større hvis man ikke gør noget…. Så derfor er det vigtigt, at have fokus på at det ikke nødvendigvis hjælper på problemet her og nu, men hjælper til at det ikke bliver værre end nu.

Men….. da der er mange årsager til inkontinens, er det nødvendig med en individuel plan. En plan kan f.eks. indeholde:

  • bækkenbundstræning
  • blæretræning
  • vejledning om drikke- og toiletvaner
  • justering af bækkenskævhed
  • tapning
  • elstimulation

Hvor effektiv indsatsen bliver, afhænger af årsagen… og den indsats den enkelte selv ligger i det. Det er derfor svært at skrive noget om prognose og tidshorisont. Fysioterapeuternes erfaring viser at de ser personer gennemsnitlig ca. 6 gange i en periode på 3 til 6 måneder - uanset udgangspunkt og slutresultat. Sammenhængen mellem selvtræning og forbedring hænger nøje sammen.

MÆND, der oplever inkontinens efter, at have fået ”skrabt” prostata (TUR-P) eller helt har fået fjernet prostata. Afkorter bækkenbundstræning den periode hvor de er utætte efter operation. (men evidens viser at slut resultat vejledt træning/selvtræning efter ½ år er ens)

Få behandlingen her

bubble